Karusellikuva 1

Neutraali, kivikuosinen lattialaatta korostaa tilaan valittua mustaa tehosteväriä. Lattialaatta: LPC Kansas

Karusellikuva 2

Maskeeraushuoneen lattiaan valittavan laatan tuli kestää kovaa kulututusta. Lattialaatta LPC Kansas on suunniteltu erityisesti julkitilarakentamisen kohteisiin.

Karusellikuva 3

Muuten tummanpuhuvaa pukuhuonetta raikastaa vaalea lattialaatta. Laatta: LPC Kansas

Karusellikuva 4

Suurempi laattakoko lattiassa helpottaa tilan ylläpitoa. Laattapinta on vaivatonta pitää puhtaana, ja vähäisempi saumapinta-ala ehkäisee lian kertymistä. Lattialaatat: LPC Kansas

Kuopion taidelukio Lumit

02.01.2023

Lukkaroinen Arkkitehdit Oy :n suunnittelema taidelukio Lumit on 600 oppilaan luovien alojen erityislukio, jonka painopisteinä ovat musiikki, tanssi sekä ilmaisutaito. Lukio aloitti 2022-lukuvuotensa uudessa, nykyaikaisessa koulurakennuksessa, joka on kaikin puolin räätäilöity tukemaan koulun toimintaa.

Taidelukion sisustusmateriaalit ovat ilmeeltään pääosin neutraaleja ja luonnonläheisiä. Neutraaleja värejä on kuitenkin elävöitetty voimakkailla tehosteväreillä. Kyseessä on kovaan käyttöön suunniteltu julkinen tila, joten laattavalinnat on tehty rakennuksen betonisia pintoja silmällä pitäen sekä kestävyys ja tilojen ylläpito huomioiden. Kohteeseen valittiin laatat LPC Kansas -sarjasta, joka on suunniteltu erityisesti kestämään kovaa kulutusta julkitilarakentamiseen, sekä hiilineutraalista LPC P21 -sarjasta. 

Projektin tyyppi:
  • Oppilaitokset ja päiväkodit
  • Muut julkiset kohteet
Sijainti: Kuopio
Rakennustyyppi: Opetusrakennus
Rakennusvuosi: 2022
Pinta-ala: 9500 m²
Suunnittelija: Lukkaroinen Arkkitehdit Oy
Rakennuttaja: Kuopion kaupunki
Pääurakoitsija: NCC
Pikku kuva 2360x2360px

Pukeutumishuoneen yhteydessä olevaan wc-tilaan jatkettiin saman kivimäisen LPC Kansas-sarjan laatoilla. Seinälaatta: LPC Kansas, Lattialaatta: LPC Kansas 

Pikku kuva 2360x2360px (2)

Betonimainen laatta käy hyvin yhteen mustien yksityiskohtien kanssa. Seinälaatta: LPC Kansas, Lattialaatta: LPC Kansas 

Monipuoliset oppimisympäristöt

Rakennuksen sisätilan sydämenä on monisuuntainen esiintymislava, jonka tapahtumia voidaan seurata ruokailutilasta, katsomoportaasta ja liikuntasalista. Opetustilat kiertyvät kerroksittain katsomoportaan yllä olevan atriumin ympärille. Tilaratkaisu on vyöhykkeellisesti hierarkkinen, jossa avoimet ryhmätyöskentelyä painottavat oppimisympäristöt ovat aulan vierellä ja työrauhaa vaativat tilat kerroksen ulkoreunoilla.

Kouluun suunniteltu Black Box -monitoimiteatterisali, musiikin oppimisen erityistilat ja tanssisalit mahdollistavat kulttuurin ja taiteen oppimiselle täysin poikkeukselliset olosuhteet. Runsas teatteri- ja esitystekninen varustelu ja huolellinen akustinen suunnittelu ovat olleet suunnittelun painopistealueita.

Kohteen tuotteita

Muita samanlaisia

Varaa aika Etsi myymälä