Karusellikuva_1
Karusellikuva 2
Karusellikuva 3
Karusellikuva 4
Karusellikuva_1
Karusellikuva 2
Karusellikuva 3
Karusellikuva 4

Lippulaivan kirjasto

21.06.2022

Lippulaivan kirjasto Espoossa avautui maaliskuun lopussa 2022. Espoonlahdessa Kauppakeskus Lippulaivassa toimivassa kirjastossa on huomioitu kestävä kehitys uudella tavalla julkisissa tiloissa. Kirjastossa on mm. hyödynnetty kierrätettyjä huonekaluja. Kirjaston lattiaan valittiin materiaaliksi akustoivat ja ekologiset Interfacen Look Both Ways -sarjan Step This Way -tekstiililaatat. Tekstiililattian valintaan vaikutti mm. akustiikkaominaisuudet, kestävyys ja puhdistettavuus julkitilakäytössä, luonnonläheinen värimaailma sekä kierrätysmateriaalien käyttö. Step This Way -tekstiililaattojen valmistuksessa on käytetty yhteensä 88,14 % kierrätettyä ja biopohjaista raaka-ainetta. Tekstiililattia vaimentaa tehokkaasti sekä askelääniä että kimpoilevia ääniä kirjaston tiloissa. 

Projektin tyyppi:
  • Muut julkiset kohteet
Sijainti: Espoo
Rakennustyyppi: Kirjasto
Rakennusvuosi: 2022
Pinta-ala: 1234 m²
Suunnittelija: Laura Euro, Espoon kaupunginkirjasto sekä KVA-Arkkitehdit
Asennusliike: Inter Lattiat Oy
”Kierrätysmateriaalin käyttö oli tärkeä lähtökohta projektissa”
Laura Euro Kirjastosuunnittelija, Espoon kaupunginkirjasto
2360x2360 px

Step This Way -tekstiililaatoissa on ekologinen CQuestBio-biokomposiittipohja. Tuotteen valmistuksessa on käytetty yhteensä 88,14 % kierrätettyä ja biopohjaista raaka-ainetta. 

2360x2360 px(2)

Step This Way -tekstiililaattojen valmistuksesta aiheutuva hiilijalanjälki on erittäin pieni (EPD A1-A3: 3,33 kg CO₂ eq/m²). Lisäksi valmistaja on kompensoinut tuotteen koko elinkaaren hiilijalanjäljen Carbon Neutral Floors-ohjelmansa mukaisesti. 

2360x2360 px(3)

Step This Way  -tekstiililaatat vaimentavat askeläänien lisäksi tilassa kimpoilevia ääniä joten ne ovat loistava valinta kirjaston tiloihin.

Kohteen tuotteita

Muita samanlaisia

Varaa aika Etsi myymälä