Pääkuva_2360x1180px

Kohteen kuvaaja: Mikael Pettersson

Ronald McDonald Lastensäätiön leikkihuone

Bo LKV uudisti yhteistyökumppanien kanssa Ronald McDonald Lastentalosäätiön leikkihuoneen, ja Pukkilalla oli ilo ja kunnia olla mukana hyväntekeväisyysyhteistyössä. Sen tuloksena leikkihuone muuttui valoisaksi ja värikkääksi tilaksi, jossa on paikat leikkimiselle, oleilulle, pelaamiselle sekä aikuisille oma työpöytäpiste. Tilan uudistuksen suunnittelusta vastasi Bo:n sisustusarkkitehti Jenni Leikas.

Projektin tyyppi:
  • Palvelutalot
Sijainti: Helsinki
Suunnittelija: Jenni Leikas, Bo LKV

Hyväntekeväisyystyön tuloksena uudistuksen kokenut leikkihuone palvelee Helsingin Meilahdessa sijaitsevassa Uudessa lastensairaalassa hoitoa saavien lasten perheitä

Ronald McDonald Lastentalosäätiön arjessa huomio kiinnittyy erityisesti vakavasti sairaan lapsen sisaruksiin, joiden viihtyvyydestä kannetaan huolta. ”Perheitä saapuu ympäri Suomea ja he ovat luonamme päiviä tai viikkoja, jotkut jopa kuukausia. Tiedämme, että koko perheen läsnäolo sisaruksineen edesauttaa lapsen parantumista”, kertoo Ronald McDonald Lastentalosäätiön toiminnanjohtaja Johanna Huhtariihi.

Lastentalosäätiön tilat koostuvat kolmesta eri värisestä, hirsirunkoisesta talosta, joissa on tilat yhteensä 14 perheelle. Sinisen talon kellarikerroksessa sijaitsee leikkihuone, jossa useiden toiminallisuuksien yhdistäminen sekä tilan ikkunattomuus vaikuttivat tilan viihtyisyyteen. Tähän haasteeseen Lastentalosäätiö sai apua kiinteistönvälitystoimisto Bo LKV:lta, joka suunnitteli ja toteutti leikkihuoneen kokonaisvaltaisen uudistuksen.

”Bo LKV on asumisen uudistaja. Haluamme osaltamme kantaa yhteiskuntavastuumme. Tuntuu luontevalta vaikuttaa asioihin, jotka parantavat asumisen laatua, tällä kertaa Lastentalosäätiön leikkihuoneessa. Perheet ovat kaukana kodeistaan ja tilanne on varmasti monin tavoin mutkikas. Siksi on tärkeää, että asuminen on mahdollisimman helppoa ja viihtyisää. Kaikkien Bo:n ammattilaisten osaamisen ytimessä on ymmärrys ihmisten asumisen toiveista ja tarpeista”, toteaa markkinointijohtaja Hannele Berglund.

Tilan uudistuksen suunnittelusta vastasi Bo:n sisustusarkkitehti Jenni Leikas. Muutoksen myötä tilaan saatiin paikat leikkimiselle, oleilulle, pelaamiselle sekä aikuisille oma työpöytäpiste. ”Vahvat värit ja selkeät muodot ovat lapsille tutkitusti mieluisia. Niinpä lähdin leikittelemään niillä. Tilan turvallisuuteen kiinnitin erityistä huomiota valitsemalla paloturvallisia ja allergiaystävällisiä materiaaleja,” Leikas kertoo.

Pukkilan Pro Technic Color -tuotesarjan laatoilla laatoitettiin leikkihuoneen pöytä ja kaappi, jotka toimivat myös säilytyskalusteina.

Lopputuloksen laadukkuuden varmistivat yhtä lailla 14 yritystä, jotka tekivät materiaali-, tuote- ja rahalahjoituksia. Projektiin osallistuivat Artek, Forbo Flooring Finland, Gigantti, Gulled, &Tradition, Hakola, Johanna Gullichsen, Made by Choice, Ninapinta, Pohjantähti, Pukkila, Schneider Electric, Teemu Keisteri, Teknos ja Vitra.

Kaikki tarpeemme tulivat huomioiduiksi ja tilan haasteisiin kuten valoisuuteen saatiin upeat ratkaisut. Nyt on leikkihuone täynnä iloa, valoa ja energiaa!
Johanna Huhtariihi Ronald McDonald Lastentalosäätiön toiminnanjohtaja
Pikkukuva_1
Pikkukuva_2
Pikkukuva_3
Pikkukuva_4

Huoneessa leikiteltiin vahvoilla väriellä ja muodoilla.

Pikkukuva_5

Leikkihuoneen kaappi ja pöytä päällystettiin Pukkilan laatoilla.

Pikkukuva_6

Pöytä laatoitettiin Pukkila Pro Technic Color 10x10 cm laatalla.

Kohteen tuotteita

Muita samanlaisia

Varaa aika Etsi myymälä