Kuva
Pohjakuva
Kuva
Pohjakuva

Tummanpuhuva kylpyhuone

19.05.2017

1990-luvun omakotitalon kylpyhuone

Kylpyhuoneen kalusteet vaihdettiin remontin yhteydessä toimivampaan ratkaisuun, ja myös ylimääräisestä suihkusta luovuttiin. Suuret seinälaatat yhdessä kuviollisten lattialaattojen kanssa tekevät tilasta mielenkiintoisen. Niiden ladontaan asukas sai inspiraation myymälän mallikylpyhuoneesta.

Asukkaiden mielessä oli ensin uusia vain kylpyhuoneen lattia, mutta remontti paisui, kun he inspiroituivat myymälän mallikylpyhuoneen laatoituksesta. Lopulta lattian lisäksi päätettiin uusia niin seinät, kalusteet kuin valaistuskin. Remontin tekijäksi haluttiin ulkopuolinen taho, jotta remontti ei pitkittyisi. 

Projektin tyyppi:
  • Kuluttajat
Sijainti: Vantaa
Rakennustyyppi: Omakotitalo
Rakennusvuosi: 1996
Pinta-ala: 14 m²
Suunnittelija: Laattapiste Oy
Pääurakoitsija: Laattapiste Oy
”Tahdoin ulkopuolisen tekevän remontin, jotta se tulisi viimeisen päälle valmiiksi.”
Asiakas Vantaa

Hinta yhteensä: 24 948,40 €
Laatat: 2 331,40 €
Kalusteet ja tarvikkeet (kaapit, allas, wc-istuin, suihkuseinä, lattiakaivonkansi jne.): 6 450,70 €
Rakennusmateriaalit ja -tarvikkeet: 2 985 €
Remonttityöt: 9 905 €
Sähkötyöt: 613,20 €
Putkityöt: 981,10 €
LVIS-tarvikkeet: 1 232 €
Rahtikulut: 450 €

Remonttityön osuudesta puolet voi vähentää verotuksessa. 
Vuosittain kotitalousvähennystä voi saada

  • yhden hengen taloudessa 2 400 €
  • kahden hengen taloudessa 4 800 €.

Rempparaha-rahoitus samanlaiseen kylpyhuoneeseen alkaen 424,13 €/kk

  • Rahoitettava määrä  24 948,40
  • Kuukausierä 424,13 €
  • Luottoaika 75 kk
  • Luottohinta 30 650,36 €
  • Rahoituskorko 6,60 %
  • Vuosikorko 6,82 %
  • Laskutuspalkkio 7 €

Rahoitus on kertaluotto 1 000–50 000 €. Todellinen vuosikorko 10 000 €:n luotolle on 7,61 %, kun luoton korko on OP-prime +6,25 % (6,5 % 4/18). Laskutuspalkkio 7 €/kk. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 12 636,34 €. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kokonaan, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan ja luotto maksetaan takaisin 170 €:n minimilyhennyksin (1,7 % luoton määrästä) kuukauden välein, jolloin luottoaika on 77 kk. Luoton myöntää OP Yrityspankki Oyj, Gebhardinaukio 1, 00510 Helsinki.

Tumma kaunotar

“Asumme vuonna 1996 valmistuneessa, itse rakentamassamme omakotitalossa, johon olimme jo ehtineet tehdä keittiöremontin vuonna 2010. Mieheni oli myös remontoinut saunan seinäpinnat ja lauteet.

Kylpyhuoneen remontoiminen meillä oli ollut mietinnässä parisen vuotta, sillä halusin joihinkin yksityiskohtiin muutosta. Ensiksikin lattia oli mennyt kaivon luota vähän rikki, sillä laatta oli aika ohut. Olin myös tyytymätön liian pieneen lavuaariin, jonka ympäriltä joutui aina pyyhkimään roiskunutta vettä ja jonka materiaali ei kestänyt kunnolla kosteutta. Lisäksi halusin eroon pitkästä tasosta, johon tuppasi kertymään tavaraa, sekä toisesta suihkusta, jota ei tullut käytettyä.

Pikkukuva 1

Dansani Calidris -sarjan korkeisiin kaappeihin ja tilavaan laatikostoon saa upotettua paljon tavaroita. 

Pikkukuva 2

Näyttävät, täyteläiset laatat ryhdistävät tilan ja tuovat sinne jyhkeyttä.

Pikkukuva 3

Kokonaisuuteen tuovat eloa saman sarjan kuviolliset lattialaatat vaaleammassa sävyssä. 

Remonttisuunnitelmat uusiksi

Alkuperäinen suunnitelmamme oli, että uusisimme vain lattialaatat, ja mieheni remontoisi tilan itse. Olin jo oikeastaan valinnutkin eräät tummanharmaat laatat.

Satuimme kuitenkin käymään Laattapisteen myymälässä, jossa ihastuin yhden mallikylppärin laatoitukseen. Sen nähtyäni suunnitelma meni kokonaan uusiksi, ja remontista tuli lopulta paljon aiottua suurempi. Lattian lisäksi uusittiin kaikki seinälaatat ja kalusteet sekä valaistus ja saunan lattia. Tahdoin myös jonkun ulkopuolisen tekevän remontin, jotta se tulisi viimeisen päälle valmiiksi ja ei pitkittyisi.

”Laatoituksesta ei olisi voinut tulla parempaa!”

Koska seiniin tuli aika tummat laatat, ehdotti myyjämme Anneli lattialaataksi samaa, mutta vaaleampaa laattaa. Halusin puolet lattialaatoista kuviollisena sekoitelmana, jolloin laatoituksesta tulisi upean eläväinen. Sitä jaksaisin katsella ja ihailla vaikka kuinka kauan! Kaikista suurin seinälaatta mietitytti meitä ensiksi, mutta laatoittaja oli taitava, ja asennus meni hyvin. Olemme tosi tyytyväisiä: laatoituksesta ei olisi voinut tulla parempaa!

”Huomasimme, kuinka paljon pelkästään suihkut ovat muuttuneet vuosien varrella.”

En ollut koskaan ajatellut valita seinämallista wc-istuinta, sillä pelkäsin istuimen keikkaavan ja lähtevän irti. Kuitenkin sellaiseen päädyimme ja on sanottava, että istuin on helppo pitää puhtaana, ja lattiaakin on nyt kätevämpi siivota.

Kun pääsimme remontin valmistuttua suihkuun uudistetussa kylpyhuoneessa, huomasimme, kuinka paljon pelkästään suihkut ovat muuttuneet vuosien varrella. Voi seistä suihkussa kuin sateessa tai vaihtaa käsisuihkuun, jossa on monta eri toimintoa ja voimakkuutta. Kyllä sitä nyt on tyytyväinen, että remontti on tehty!”

Asiakas Vantaalta

Kohteen tuotteita

Muita samanlaisia

Varaa aika Etsi myymälä