Kuva
Pohjakuva
Kuva
Pohjakuva

Tunnelmallinen pesuhuone ja sauna sekä kodinhoitohuone

24.05.2017

1990-luvun rivitalokodin pesuhuone, sauna ja kodinhoitohuone

Vaalea ja aikansa elänyt pesuhuone sekä sauna muuttuivat remontin myötä tummiksi ja tunnelmallisiksi. Kivikuosinen laatta ja mosaiikki tekevät pinnoista eläväiset. Mosaiikkilaatta kiukaan takana on kaunis ja uniikki yksityiskohta.

Rivitalokodin keittiö ja muut tilat oli remontoitu muuton yhteydessä vuonna 2014, mutta pesuhuone, sauna ja kodinhoitohuone odottivat vielä vuoroaan. Vierailu myymälässä pyöräytti lopulta projektin käyntiin, minkä jälkeen itse remontti sujui nopeasti. Asukkaiden toive helposta kylpyhuoneremontista, jossa kaikki saatiin samalta luukulta, toteutui. 

Projektin tyyppi:
  • Kuluttajat
Sijainti: Imatra
Rakennustyyppi: Rivitalo
Rakennusvuosi: 1990
Pinta-ala: 9 m²
Suunnittelija: Laattapiste Oy
Pääurakoitsija: Laattapiste Oy ja Rakennusvelhot Oy, remonttiyhteistyö
”Ykkösprioriteettimme oli, että kaikki tulee saman katon alta.”
Asiakas Imatra

Hinta yhteensä: 22 196,90 €
Laatat: 1 934,70 €
Kalusteet ja tarvikkeet (kaapit, allas, wc-istuin, suihkuseinä, lattiakaivonkansi jne.): 1 565,20 €
Rakennusmateriaalit ja -tarvikkeet (mukaan lukien jätemaksut): 5 829,20 €
Remonttityöt: 10 118 €
Sähkötyöt: 486,10 €
Putkityöt: 694,40 €
LVIS-tarvikkeet: 1 118 €
Rahtikulut: 81,30 €
Asbestikartoitus: 370 €

Remonttityön osuudesta puolet voi vähentää verotuksessa. 
Vuosittain kotitalousvähennystä voi saada

  • yhden hengen taloudessa 2 400 €
  • kahden hengen taloudessa 4 800 €.

Rempparaha-rahoitus samanlaiseen kylpyhuoneeseen alkaen 377,35 €/kk

  • Rahoitettava määrä 22 196,90
  • Kuukausierä 377,35 €
  • Luottoaika 75 kk
  • Luottohinta 27 339,18 €
  • Rahoituskorko 6,60 %
  • Vuosikorko 6,89 %
  • Laskutuspalkkio 7 €

Rahoitus on kertaluotto 1 000–50 000 €. Todellinen vuosikorko 10 000 €:n luotolle on 7,61 %, kun luoton korko on OP-prime +6,25 % (6,5 % 4/18). Laskutuspalkkio 7 €/kk. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 12 636,34 €. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kokonaan, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan ja luotto maksetaan takaisin 170 €:n minimilyhennyksin (1,7 % luoton määrästä) kuukauden välein, jolloin luottoaika on 77 kk. Luoton myöntää OP Yrityspankki Oyj, Gebhardinaukio 1, 00510 Helsinki.

Priimaa mahdollisimman helposti

Hyvä palvelu ratkaisi remonttikumppanin

”Muutimme tänne vuoden 2014 syksyllä ja remontoimme silloin keittiön sekä kaikki muut kodin pinnat. Jo silloin tiesimme, että myös kosteat tilat laitetaan uusiksi jossain vaiheessa. Kodinhoitohuone oli ruma, ja katto repsotti. Lisäksi saumat olivat pettäneet suihkun alta ja epäilimme, että sinne on mennyt kosteutta. Materiaalitkin olivat 90-luvulta: vaaleat seinät, sininen lattia ja kodinhoitohuoneessa retro muovimatto. 

Pyörittelimme remontin aloittamista puolisen vuotta, kunnes yhtenä päivänä lähdimme käymään Laattapisteellä. Sen jälkeen kuvio eteni nopeasti, ja kun löysimme sopivan sijaisasunnon, homma pyörähti käyntiin.

Meillä oli periaatteessa kaksi vaihtoehtoa remontin tekijäksi, mutta päädyimme lopulta Laattapisteeseen, koska saimme sieltä parempaa palvelua. Ykkösprioriteettimme oli, että kaikki tulee saman katon alta ‒ materiaalit, suunnittelu, putkityöt ja sähkötyöt. Halusimme saada priimaa mahdollisimman helposti.  

Pikkukuva 2

Mosaiikkilaatta yhdistää tumman kylpyhuoneen ja vaalean kodinhoitohuoneen. 

Pikkukuva 1

Kylpyhuone suunniteltiin eläväisen, kivikuosisen laatan ympärille.

Pikkukuva 3

Tumma sauna ja mosaiikkilaatta kiukaan takana hurmasivat asukkaat.

Tumma, kivimäinen laatta remontin lähtökohtana

Ensin kävimme myymälässä vain ihmettelemässä, mutta toisella kerralla kylpyhuonemyyjä Riitta oli jo tehnyt havainnekuvia. Mielessämme oli tumma värimaailma, ja halusimme suihkun puolelle kivimäistä laattaa. Sen ympärille rakennettiin sitten muu kokonaisuus. Riitta esitteli meille muutamia vaihtoehtoja materiaaleista, joista sitten valitsimme mieluisat. Kaikki vaihtoehdot olivat sellaisia, joita olisimme itsekin voineet valita. Oli kuitenkin kiva, että ammattilainen katsoi, mitkä materiaalit sopivat yhteen.

Kodinhoitohuone haluttiin vaaleaksi, koska sen takana on valkoinen keittiö. Emme halunneet, että tilat poikkeavat liikaa toisistaan. Saunan kiukaan taakse olimme ajatelleet koristekiveä, mutta Riitta ehdotti, että laitetaan sinnekin mosaiikkia. Epäröimme tätä aluksi, mutta lopulta se osoittautui ainoaksi oikeaksi valinnaksi. Mosaiikki saunassa on kaunis yksityiskohta, ja samanlaista ratkaisua en ole ennen muualla nähnyt. 

”Ei parempaa palvelua voi saada kuin Laattapisteeltä.” 

”Parasta remontissa oli sen helppous”

Kosteutta ei lopulta onneksi löytynyt. Sen sijaan saunassa yksi nurkka falskasi, joten sinne tehtiin työpäällikön suosituksesta remontin yhteydessä lisäeristyksiä. Tämä onkin lisännyt käyttömukavuutta tosi paljon. Lopputulos on muutenkin vähintään sitä mitä toivoimme. Eniten tykkäämme saunasta kokonaisuudessaan.

Parasta remontissa oli sen helppous. Olenkin suositellut Laattapistettä jo monille tutuille. Vaikka työmaalla ei olisi käynyt remontin aikana kertaakaan, pysyi sen etenemisestä hyvin kartalla, koska Riitta tai työmiehet soittelivat tasaisin väliajoin ja kertoivat, miten remppa etenee.”

Asiakas Imatralta

Kohteen tuotteita

Muita samanlaisia

Varaa aika Etsi myymälä