Kuva
Pohjakuva
Kuva
Pohjakuva

Skandinaavinen pesuhuone ja sauna

10.05.2017

2000-luvun rivitalokodin pesuhuone ja sauna

Asiakkaan toive betonimaisista laatoista ja saunan lasiseinästä toteutui kylpyhuoneremontin yhteydessä. Remontin myötä saunasta tuli suuremman oloinen, ja se on myös ollut aiempaa ahkerammassa käytössä.

Rivitalon rakennuttaja oli aikoinaan tehnyt kylpyhuoneeseen perusvalintoja, jotka eivät miellyttäneet uusia asukkaita. Sinällään hyväkuntoisesta mutta turhan neutraalista tilasta haluttiin persoonallinen, joten valkoinen sai väistyä tummempien värien tieltä. Saunan ja pesutilan välisen lasiseinän, vaalean katon sekä seinien pehmeän sävyn ansiosta tila ei kuitenkaan tunnu lainkaan synkältä. Kylppärissä aiemmin olleen altaan paikalle haluttiin toinen suihku, ja ratkaisu onkin helpottanut lapsiperheen arkea.

Projektin tyyppi:
  • Kuluttajat
Sijainti: Espoo
Rakennustyyppi: Rivitalo
Rakennusvuosi: 2004
Pinta-ala: 10 m²
Suunnittelija: Laattapiste Oy
Pääurakoitsija: Laattapiste Oy
”Remontilla on vaikutusta myös jälleenmyyntiarvoon.”
Asiakas Espoo

Hinta yhteensä: 26 668,30 €
Laatat: 1 019,90 €
Kalusteet ja tarvikkeet (kaapit, allas, wc-istuin, suihkuseinä, lattiakaivonkansi jne.): 1 665,20 €
Rakennusmateriaalit ja -tarvikkeet (mukaan lukien jätemaksut): 5 690,70 €
Remonttityöt: 13 536 €
Sähkötyöt: 919,80 €
Putkityöt: 1 003,80 €
LVIS-tarvikkeet: 1 872,70 €
Rahtikulut: 54,30 €
Sauna: 905,90 €

Remonttityön osuudesta puolet voi vähentää verotuksessa. 
Vuosittain kotitalousvähennystä voi saada

  • yhden hengen taloudessa 2 400 €
  • kahden hengen taloudessa 4 800 €.

Rempparaha-rahoitus samanlaiseen kylpyhuoneeseen alkaen 453,37 €/kk

  • Rahoitettava määrä 26 668,30
  • Kuukausierä 453,37 €
  • Luottoaika 75 kk
  • Luottohinta 32 720,10 €
  • Rahoituskorko 6,60 %
  • Vuosikorko 6,78 %
  • Laskutuspalkkio 7 €

Rahoitus on kertaluotto 1 000–50 000 €. Todellinen vuosikorko 10 000 €:n luotolle on 7,61 %, kun luoton korko on OP-prime +6,25 % (6,5 % 4/18). Laskutuspalkkio 7 €/kk. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 12 636,34 €. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kokonaan, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan ja luotto maksetaan takaisin 170 €:n minimilyhennyksin (1,7 % luoton määrästä) kuukauden välein, jolloin luottoaika on 77 kk. Luoton myöntää OP Yrityspankki Oyj, Gebhardinaukio 1, 00510 Helsinki.

Ei mitään perusvalkoista

”Olimme ostamassa asuntoa vuonna 2004 rakennetusta talosta. Pesuhuoneen ja saunan pinnat olivat hyvässä kunnossa, mutta rakennuttaja oli valinnut tiloihin peruslaattoja ─ harmaata lattiassa, valkoista seinissä, keskellä harmaa boordi. Halusimme nykyaikaistaa tilat ja ajattelimme, että pääsemme helpommalla remontista, kun teemme sen ennen muuttoa.

Kysyimme tarjouksia aika monesta paikasta ja pohdimme pitkään, minkä firman valitsisimme. Lopulta päädyimme Laattapisteeseen sen hyvän maineen takia. Ajattelimme, että saamme työn jäljestä sellaista kuin haluamme ja että remontilla on vaikutusta myös jälleenmyyntiarvoon. Meistä kylppäriremontissa ei saa mennä mikään pieleen, ja tekijän on oltava luotettava.

Kuvalohko 1

Neutraalista tilasta haluttiin persoonallinen, joten valkoinen sai väistyä tummempien värien tieltä. 

Kuvalohko 2

Ammeen korvaaminen toisella suihkulla on helpottanut lapsiperheen arkea.

Kuvalohko 3

Lasiseinän ansiosta sauna tuntuu suuremmalta kuin ennen.

Toiveena lasiseinä ja betonimaiset laatat

Harrastan sisustamista ja minulla oli aika vahva näkemys siitä, mitä pesuhuoneeseen voisi tulla. Olimme nähneet kuvan lasiseinäisestä saunasta, joten tiesimme, että ainakin sellaisen tahtoisimme.

Vanhassa pesuhuoneessa oli allas, mutta koska kodinhoitohuone on erikseen, emme tarvinneet sitä. Sen tilalle laitettiin toinen suihku, kun meillä on lapsiakin.

En halunnut mitään perusvalkoista, sellaisia kylppäreitä minulla on jo ollut. Olin huomannut muun muassa asuntomessuilla, että väriä oli alettu käyttää eri tavalla kuin aikaisemmin. Halusin sitten harmaat betonimaiset seinät, ja mies tahtoi ehdottomasti mustan lattian. Mietin alun perin, laitetaanko kaikki seinät harmaalla vai ei, tulisiko pesuhuoneesta siten liian tunkkainen. Myyjämme Henriikan kanssa päädyimme kuitenkin kauttaaltaan harmaisiin seiniin, ja tyytyväinen olen kyllä ollut ratkaisuun.

Pesuhuoneen remontti eteni vauhdilla

Suunnittelun ja remonttikatselmuksen jälkeen hommat käynnistyivät heti. Tiloista löytyi kosteutta, jota sitten kuivateltiin kolmisen viikkoa. 

”Sauna on paljon isomman oloinen kuin ennen,
vaikka onkin ihan samankokoinen.”

Ihan ei siis toteutunut se, että olisimme päässeet muuttamaan vasta remontin valmistuttua, mutta se ei ollut meistä tai Laattapisteestä riippuvainen juttu. Kuivatuksen jälkeen remontti eteni vauhdilla ja homma sujui tosi jouhevasti: meni vain pari viikkoa ja sitten olikin jo valmista.

Pidän lopputuloksesta tosi paljon, siitä tuli sellainen kuin halusimmekin. Sauna on paljon isomman oloinen kuin ennen, vaikka onkin ihan samankokoinen. Kyllä nyt on tullut saunottua paljon enemmän kuin ennen, kun uudet tilat ovat niin kivat!”

Asiakas Espoosta

Kohteen tuotteita

Muita samanlaisia

Varaa aika Etsi myymälä