Pesualtaiden valikoimamme kattaa useita eri vaihtoehtoja asennustavan ja materiaalin suhteen. Valikoimasta löydät seinään kiinnitettävät altaat, kulma-altaat, kylpyhuonekalusteeseen asennettavat altaat, tasoon upotettavat tasoaltaat, tason päälle asennettavat malja-altaat, tupla-altaat, jalalliset altaat sekä pieneen tilaan suunnitellut altaat. Lisäksi valikoimaamme kuuluvat korkeatasoiset kivialtaat – tutustu vaihtoehtoihin!
Pikkukuva_1

Altaat allaskaapilla

Seinään asennettavat altaat

Seinään asennettavat altaat

Tason päälle asennettavat altaat

Tason päälle asennettavat altaat

Pesualtaan valinta

Pesualtaiden tarve vaihtelee: jossakin kohteessa tarvitaan vain pientä käsihuuhtelua ja toisessa taas tarvitaan tilaa pienelle vaatteiden pesulle. Laskutilaa on hyvä olla, mikäli tila muuten antaa mahdollisuuden, ja se voidaan valita joko altaasta tai altaan vieressä olevasta tasosta. 
 
Pöydän päälle tulevissa altaissa on muistettava, että valitun hanan on oltava malja-altaan kanssa helppo ja mukava käyttää, ja silloin onkin valittava normaalia korkeampi hana. Jos pesualtaan kanssa käytettäväksi valitaan seinälle asennettava hana, on varmistettava että hanan vesi osuu altaaseen siten, että se ei vie tilaa käyttää allasta. Viemäröinti ja pohjaventtiilit altaaseen valitaan erikseen ja silloin on tiedettävä lattian viemäröinti vai seinäviemäröinti. Tuotekorteissa näkyy asennusmittoja, joita seuraten viemäröinti saadaan mitoitettua paikalleen oikein. 

Pesualtaiden pintamateriaaleja ja värejä

Keraaminen pesuallas ei ole ainoa vaihtoehto esimerkiksi kylpyhuoneen lavuaarille. Pesualtaita löytyy eri materiaaleista, kuten posliinista, luonnonkivestä, Solid surface -materiaalista sekä Xonyx-kivimateriaalista. Näiden lisäksi Balteco Xonyx solid surface -allastasoja on mahdollista tilata mittatilaustuotteina, jolloin taso tehdään juuri kohteeseen sopivaksi. Posliinisten pesualtaiden valikoimastamme löydät vaihtoehtoja monissa eri väreissä ja kivimateriaaleissa puolestaan näkyy upeasti luonnon kuosi. Xonyx-materiaali on samettisen pehmeä ja valkoinen, samaa materiaalia käytetään myös Xonyx-kiviammeissa. 

Kuva1
Kuva2
Kuva3
Kuva4
Kuva5
Kuva7

Seinään asennettavat pesualtaat

Seinäaltaissa on vaihtoehtoja sekä pieneen että kookkaampaan kylpyhuoneeseen. Seinään kiinnitettävä pesuallas asennettaan paikalleen joko ruuvikiinnityksellä tai hyllykiinnikkeillä, tapa vaihtelee tuotteen mukaan. Viemäröinti tapahtuu joko lattia viemäröinnillä tai seinäviemäröinnillä. Joissain malleissa altaan voi asentaa myös allaskaapin päälle, tämä ominaisuus vaihtelee tuotteittain. Pesualtaaseen sopivat hanat voivat olla joko altaaseen asennettavaa tai seinäasennettavaa mallia. Kosketusvapaata hanaa valittaessa on valittava, onko hana paristoilla toimiva vai verkkovirta-/muuntaja-mallinen. Joissakin malleissa on myös integroitu metallinen pyyheteline.

Tason päälle asennettavat pesualtaat

Tason päälle asennettava pesuallas on yleinen vaihtoehto jokaiseen talouteen. Tason päälle asennettavissa altaissa on runsaasti valikoimaa. Malja-altaita löytyy niin posliinista, marmorista, Solid surface -materiaalista kuin Xonyx-kiviaineesta valmistettuina. Pesuallas asennetaan tason päälle ja kiinnitetään silikonilla tai tuotteen mukana tulleilla ohjeilla. Viemäröinti voidaan suorittaa joko lattiaviemärillä tai seinäviemärillä. Pesualtaaseen sopivat hanat voivat olla joko altaaseen asennettavaa, seinäasennettavaa tai pöytätasoon asennettavaa mallia. Kosketusvapaata hanaa valittaessa on valittava, onko hana paristoilla toimiva vai verkkovirta-/muuntaja-mallinen. Tasoon voidaan kiinnittää myös erilaisia pyyhetelineitä tai vastaavia.

Tason päälle upotettavat pesualtaat

Tasoon upotettava allas on esteettisesti kaunis vaihtoehto. Tasoon upotettavan tiskialtaan mukana tulevat asennusohjeet ja aukon vaatimat mitat. Pesuallas asennetaan tasoon ja osa pesualtaasta jää tason yläpuolelle. Viemäröintinä voi käyttää joko lattiaviemäröintiä tai seinäviemäröintiä. Pesualtaaseen sopivat hanat voivat olla joko altaaseen asennettavaa, seinäasennettavaa tai pöytätasoon asennettavaa mallia. Kosketusvapaata hanaa valittaessa on valittava, onko hana paristoilla toimiva vai verkkovirta-/muuntaja-mallinen. Tasoon voidaan kiinnittää myös erilaisia pyyhetelineitä tai vastaavia.

Tason alle asennettavat pesualtaat

Altapäin asennettavat altaat kiinnitetään tasoon. Alta kiinnitettävä pesuallas on hyvä vaihtoehto moneen talouteen. Taso on usein kiveä, mutta joskus muu kova ja vettä hylkivä materiaalikin voi käydä. Viemäröintinä voi käyttää joko lattiaviemäröintiä tai seinäviemäröintiä. Pesualtaaseen sopivat hanat voivat olla joko allastasoon asennettavaa tai seinäasennettava mallia. Kosketusvapaata hanaa valittaessa on valittava, onko hana paristoilla toimiva vai verkkovirta-/muuntaja-mallinen. Tasoon voidaan kiinnittää myös erilaisia pyyhetelineitä tai vastaavia.

Puoliksi pöytätasoon asennettavat pesualtaat

Tason päälle ja puoliksi etureuna tason ulkopuolella on ratkaisu, jossa mukana on taso tai altaaseen kuuluva allaskaappi. Viemäröintinä voi käyttää joko lattiaviemäröintiä tai seinäviemäröintiä. Pesualtaaseen sopivat hanat voivat olla joko altaaseen asennettavaa, seinäasennettava tai pöytätasoon asennettavaa mallia. Kosketusvapaata hanaa valittaessa on valittava, onko hana paristoilla toimiva vai verkkovirta-/muuntaja-mallinen. Tasoon voidaan kiinnittää myös erilaisia pyyhetelineitä tai vastaavia.

Tutustu ominaisuuksiin:

Katso myös:

Sveitsiläisen Laufenin ja tanskalaisen Dansanin ajattoman tyylikkäät pesualtaat ovat käytännöllisiä ja helppohoitoisia. Valikoimasta löydät seinään kiinnitettävät altaat, kulma-altaat, kylpyhuonekalusteeseen asennettavat altaat, tasoon upotettavat tasoaltaat, tason päälle asennettavat malja-altaat, tupla-altaat, jalalliset altaat sekä pieneen tilaan suunnitellut altaat. Lisäksi valikoimaamme kuuluvat korkeatasoiset kivialtaat – tutustu vaihtoehtoihin!

Varaa aika Etsi myymälä