Toimitusehdot yritysasiakkaille

Näitä ehtoja sovelletaan yritysasiakkaille käytävässä kaupassa. Rakennusliikkeiden kaupassa käytetään RYHT 2000 -toimitusehtoja, kuluttajakaupassa kuluttajakaupan vakioehtoja.

Laattapiste Oy:n yleiset toimitusehdot

Sovellettavat toimitusehdot

Näitä ehtoja sovelletaan ensisijaisesti Laattapiste Oy:n toimituksissa. Muilta osin sovelletaan seuraavia ehtoja siten, kun asiasta ei ole mainittu näissä ehdoissa:
- Rakennusliikkeiden kaupassa käytetään RYHT 2000 toimitusehtoja.
- Kuluttajakaupassa käytetään Laattapiste Oy:n kuluttajakaupan vakioehtoja.

Hinnat

Hinnat määräytyvät tilauspäivänä voimassa olevat hinnaston tai erillisen tarjouksen mukaisesti. Myyjä pidättää itsellään hinnanmuutosoikeuden vastaanotettuihin tilauksiin hinnastojen muuttuessa.

Näytteet

Näytteeksi tilatut tuotteet toimitetaan asiakkaan ilmoittamaan osoitteeseen. Tuotteet ja toimituskustannukset laskutetaan normaalin hinnoittelun mukaisesti.

Tilaaminen

Asiakas vastaa tekemiensä tilausten sisällöstä. Myyjä vastaa vahvistamiensa tilausten toimittamisesta. Vahvistuksella tarkoitetaan myyjän antamaa kirjallista tilausvahvistusta/tilaussopimusta. Kirjallisen tilausvahvistukseen saa myyjältä sitä pyydettäessä. 

Toimituslauseke

Toimituslausekkeena käytetään NOL Vantaa (Finnterms 2015).

Toimitusmaksu

Toimitusmaksu peritään jokaisesta lähetetystä laskusta. Toimitusmaksu on 10,50 € (sis. alv 24%) Toimitusmaksu sisältää laskutuslisän ja pakkausmateriaaleista aiheutuvat ympäristö- ja kierrätysmaksut. Toimitusmaksun hinnanmuutos ilmoitetaan yksi kalenterikuukausi ennen uuden hinnan voimaanastumista. 

Jälkitoimitukset

Jos jälkitoimitus johtuu myyjän toimista, toimitetaan tuotteet heti, kun niitä on saatavissa, tavanomaisella kuljetustavalla asiakkaalle perille toimitettuna. Asiakas voi halutessaan saada tiedon jälkitoimituksista sähköpostitse. Asiakkaan halutessa peruuttaa jälkitoimitus, on siitä oltava hyvissä ajoin yhteydessä myyjän tukkumyyntiin.

Jos jälkitoimitus johtuu tilaajan puolella tehdyistä toimista, toimitetaan tavara heti kun sitä on saatavilla ilman eri yhteydenottoa normaalilla kuljetustavalla asiakkaalle ja asiakkaan vastatessa kuljetuskustannuksista.  

Rahti, myyjän järjestämä kuljetus

Myyjä tekee kuljetussopimukset rahdinkuljettajien kanssa, tilaa kuljetukset ja vastaa toimituksista rahdinkuljettajien kanssa tekemiensä sopimusten mukaisesti. Myyjä voi ilman eri ilmoitusta vaihtaa kuljetusten palveluntarjoajaa. Rahtihinnan muutokset ilmoitetaan kuukautta ennen niiden voimaanastumista. Myyjä tilaa kuljetukset asiakaan tilauksen mukaisesti varaten oikeuden muuttaa käytettävää toimitustapaa kulloinkin toimitusasiakastyypille käytettävän toimitustavan mukaiseksi.

Arkipäivisin lähetettävien tavaroiden tilaukset on oltava myyjällä lähetyspäivän klo 16:00 mennessä. Myyjä yhdistää asiakkaan samaan osoitteeseen, samana päivänä, samalla toimitustavalla ja maksuehdolla tehdyt tilaukset yhdeksi toimitukseksi. Toimitusten yhdistely taataan lähetyspäivää aiemmin tulleille tilauksille. Lähetyspäivänä tulevista tilauksista yhdistetään aiempiin toimituksiin, jos keräilyä ei ole aloitettu.

Rahti, asiakkaan oma rahdinkuljettaja

Myyjä vastaa tavaran luovutuksesta sovittuna toimituspäivänä. Rahtikirjan numero on saatavilla tilausjärjestelmästä tai asiakkaalle lähetetyssä toimitusvahvistuksessa. Tilaukset on oltava myyjällä noutoa edeltävänä arkipäivänä klo 16:00 mennessä. Kuljetusten tilaamisesta vastaa asiakas itse. Kuljetusliike vastaa noudoista ja lastauksesta, asiakkaan ja rahdinkuljettajan välisen sopimuksen mukaan.

Kuljetusliikkeen toimintaan ja vastuisiin liittyvä selvittely, korvausvaatimus tai sopimusrikkomus asioita ei käsitellä myyjän toimesta.

Noutamattomat ja purettavat toimitukset

Noutamattomista ja asiakkaan pyynnöstä purettavista toimituksista veloitetaan toimituksen purkumaksu 10 € lisättynä 5 €/toimitusrivi. 

Polttoainelisä

Rahdinkuljettajien perimä polttoainelisä on laskettu rahdin hintaan. Jos lisä nousee merkittävästi, voi myyjä harkintansa mukaan periä polttoainelisää korkeintaan kahden kuukauden ajalta.

Rahtipakkaukset

Myyjä pidättää itselleen oikeuden veloittaa asiakkaan toimitukseen käytetyt rahtipakkaukset. Rahtipakkaukset siirtyvät toimituksessa asiakkaalle ja myyjä ei ota niitä palautuksina vastaan.

Tuotemallien esillepanoon tarkoitetut mallipaneelit toimitetaan asiakkaan tilauksen perusteella ja niistä peritään hinnaston mukainen maksu. Nämä mallipaneelit toimitetaan myyjän omilla tarkoitusta varten valmistetuilla panttilavoilla, jotka voi palauttaa pantin takaisinsaamiseksi. Mallien vaihtamisesta vastaa asiakas.

Vajaapakettilisä

Myyjä toimittaa määrittämistään tuotteista myös tehdaspakkausta pienempiä toimituseriä. Näistä toimituseristä peritään vajaapakettilisä. Vajaapakettilisän suuruuden määrää myyjä. Tietojärjestelmien aiheuttamista pyöristysvirheistä johtuvat ylimääräiset laattakappaleet jäävät tilaajalle. Tuotteen hintaa ja vajaapakettilisää ei hyvitetä.

Ongelmatilanteet

Rikkoutuneet tavarat

Myyjän rahtisopimuksella toimitetut tuotteet korvataan vastaavilla uusilla tuotteilla ja ne toimitetaan perille normaalilla toimitustavalla. Kauppiaan varastostaan edelleen luovuttamista tuotteista vastaa kauppias. Myyjällä on oikeus saada rikkoutuneet tuotteet itselleen.

Väärin tilatut tavarat

Tavarat voi palauttaa kolmen vuorokauden kuluessa toimituspäivästä tietyin ehdoin. Palautuksesta on aina oltava yhteydessä myyjän tukkumyyntiin asian sopimiseksi ja ohjeiden sekä palautusnumeron saamiseksi. Palautettavien tuotteiden on oltava täysin myyntikelpoisia, virheettömiä ja avaamattomina alkuperäispakkauksissaan. Virheettömiä tehdastilaustuotteita ei oteta palautuksina vastaan.

Kylmäkaudella (yleensä 1.10. – 1.5.) toimitettuja lämpötilaherkkiä tuotteita ei oteta palautuksina vastaan.

Myyjän kanssa sovituista, alkuperäisessä kunnossa olevista varastotuotteiden palautuksista hyvitetään korkeintaan 80% tavaran arvosta. Toimituksen ja palautuksen rahtikustannuksista vastaa asiakas. Myyjä pidättää itselleen oikeuden veloittaa myyntikelvottomina palautuvien tuotteiden kierrätyksestä aiheutuvat kustannukset asiakkaalta.

Väärin toimitetut tavarat

Myyjä vaihtaa omalla kustannuksellaan normaalilla toimitustavalla toimitettuna. Palautuksesta on aina oltava yhteydessä myyjän asiakaspalveluun ohjeiden ja palautusnumeron saamiseksi. Palautettavien tuotteiden on oltava täysin myyntikelpoisia, virheettömiä ja alkuperäisissä pakkauksissaan. Myyjä pidättää itselleen oikeuden veloittaa myyntikelvottomina palautuvien tuotteiden kierrätyksestä aiheutuvat kustannukset asiakkaalta.

Toimitusviivästys

Toimitusviivästyksistä korvataan korkeintaan rahdin arvo, jollei yksittäisen kaupan ehdoista muuta aiheudu. Kohtuullisesta myöhästymisestä johtuvia välillisiä kuluja ei korvata.

Näitä ehtoja sovelletaan Laattapiste Oy:n toimituksissa. Toimitusehdot ovat voimassa 1.3.2020 alkaen.
Varaa aika Etsi myymälä Pyydä tarjousta