add_circleArrow downArrow upikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedcheckikonit_231116_korjattu_outlinedEditA line styled icon from Orion Icon Library.ikonit_231116_korjattu_outlinedfile-pdffile-textGridikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedLabelA line styled icon from Orion Icon Library.ikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedpinterestikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedStorage BoxA line styled icon from Orion Icon Library.ikonit_231116_korjattu_outlinedStackA line styled icon from Orion Icon Library.Label TagA line styled icon from Orion Icon Library.ikonit_231116_korjattu_outlinedtwitterikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlined

Haku

Toimitusehdot yritysasiakkaille

Näitä ehtoja sovelletaan yritysasiakkaille käytävässä kaupassa. Rakennusliikkeiden kaupassa käytetään RYHT 2000 -toimitusehtoja, kuluttajakaupassa kuluttajakaupan vakioehtoja.

Toimitusehdot

Hinnat

Hinnat määräytyvät tilauspäivänä voimassa olevan hinnaston tai erillisen tarjouksen mukaisesti. Myyjä pidättää itsellään hinnanmuutosoikeuden vastaanotettuihin tilauksiin hinnastojen muuttuessa.

Näytteet

Näytteeksi tilatut tuotteet toimitetaan asiakkaan ilmoittamaan osoitteeseen. Tuotteet ja toimituskustannukset laskutetaan normaalin hinnoittelun mukaisesti.

Tilaaminen

Asiakas vastaa tekemiensä tilausten sisällöstä, myyjä vahvistamiensa tilausten toimittamisesta. Vahvistuksella tarkoitetaan Latis-tilausjärjestelmän erikseen määrättyä tilausstatusta tai antamaamme kirjallista tilausvahvistusta/-sopimusta. Kirjallisen tilausvahvistuksen saa pyydettäessä myyjältä.

Toimituslauseke

Toimituslausekkeena käytetään NOL Vantaata (Finnterms 2001).

Toimitusmaksu

Toimitusmaksu peritään jokaisesta lähetetystä laskusta. Toimitusmaksu on 10,50 € (sis. alv. 24 %) Toimitusmaksu sisältää laskutuslisän ja pakkausmateriaaleista aiheutuvat ympäristö- ja kierrätysmaksut sekä tavanomaiset toimituksessa käytettävät kuormalavat (esim. EUR-lavat). Toimitusmaksun hinnanmuutos ilmoitetaan yhtä kalenterikuukautta ennen uuden hinnan voimaanastumista.

Jälkitoimitukset

Jos jälkitoimitus johtuu myyjästä, toimitetaan tuotteet asiakkaalle heti, kun niitä on saatavissa. Tuotteet toimitetaan perille tavanomaisella kuljetustavalla. Asiakas voi halutessaan saada tiedon jälkitoimituksesta sähköpostitse. Jos asiakas haluaa peruuttaa jälkitoimituksen, on hänen oltava hyvissä ajoin yhteydessä asiakaspalveluun.

Jos jälkitoimitus johtuu tilaajasta, toimitetaan tuotteet asiakkaalle heti, kun niitä on saatavissa. Tuotteet toimitetaan normaalilla kuljetustavalla ilman erillistä yhteydenottoa ja asiakas vastaa kuljetuskustannuksista.

Rahti, myyjän järjestämä kuljetus

Myyjä tekee kuljetussopimukset rahdinkuljettajien kanssa, tilaa kuljetukset ja vastaa toimituksista rahdinkuljettajien kanssa tekemiensä sopimusten mukaisesti. Myyjä voi vaihtaa kuljetusten palveluntarjoajaa ilman eri ilmoitusta. Rahtihinnan muutokset ilmoitetaan kuukautta ennen niiden voimaan tulemista.

Myyjä tilaa kuljetukset asiakkaan tilauksen mukaisesti ja varaa oikeuden muuttaa käytettävää toimitustapaa kulloinkin toimitusasiakastyypille käytettävän toimitustavan mukaiseksi. Myyjän järjestämä kuljetus on käytettävissä vain niillä asiakkailla, jotka ovat sopineet käyttävänsä myyjän järjestämiä kuljetuksia.

Arkipäivisin lähetettävien tavaroiden tilaukset on oltava myyjällä klo 14 mennessä. Myyjä yhdistää asiakkaan samaan osoitteeseen samana päivänä samalla toimitustavalla ja maksuehdolla tehdyt tilaukset yhdeksi toimitukseksi. Toimitusten yhdistely taataan lähetyspäivää aiemmin tulleille tilauksille. Lähetyspäivänä tulevat tilaukset yhdistetään aiempiin toimituksiin, jos keräilyä ei ole aloitettu. Toimituksen tilan voi tarkistaa Latis-järjestelmästä tai asiakaspalvelusta.

Rahti, asiakkaan oma rahdinkuljettaja

Myyjä vastaa tavaran luovutuksesta sovittuna toimituspäivänä. Rahtikirjan numero on saatavilla Latis-järjestelmästä. Tilaukset on oltava myyjällä noutoa edeltävänä arkipäivänä klo 12 mennessä. Kuljetusten tilaamisesta vastaa asiakas itse. Kuljetusliike vastaa noudoista ja lastauksesta asiakkaan ja rahdinkuljettajan välisen sopimuksen mukaan.

Myyjä ei käsittele kuljetusliikkeen toimintaan ja vastuisiin liittyviä selvittelyjä, korvausvaatimuksia tai sopimusrikkomusasioita.

Noutamattomat ja purettavat toimitukset

Noutamattomista ja asiakkaan pyynnöstä purettavista toimituksista veloitetaan toimituksen purkumaksu 10 €, johon lisätään 5 €/toimitusrivi.

Polttoainelisä

Rahdinkuljettajien perimä polttoainelisä on laskettu rahdin hintaan. Jos lisä nousee merkittävästi, voi myyjä harkintansa mukaan periä polttoainelisää korkeintaan kahden kuukauden ajalta.

Rahtipakkaukset

Myyjä pidättää itselleen oikeuden veloittaa asiakkaan toimitukseen käytetyt erikoisrahtipakkaukset. Tavanomaisia kuormalavoja (esim. EUR-lava) ei veloiteta, sillä ne sisältyvät toimitusmaksuun. Rahtipakkaukset siirtyvät toimituksessa asiakkaalle, ja myyjä ei ota niitä palautuksina vastaan.

Tuotteiden esillepanoon tarkoitetut mallipaneelit toimitetaan asiakkaan tilauksen perusteella ja niistä peritään hinnaston mukainen maksu. Nämä mallipaneelit toimitetaan myyjän omilla, tarkoitusta varten valmistetuilla panttilavoilla, jotka voi palauttaa pantin takaisinsaamiseksi. Mallien vaihtamisesta vastaa asiakas.

Vajaapakettilisä

Myyjä toimittaa määrittämistään tuotteista myös tehdaspakkausta pienempiä toimituseriä. Näistä toimituseristä peritään vajaapakettilisä. Vajaapakettilisän suuruuden määrää myyjä.

Tietojärjestelmien aiheuttamista pyöristysvirheistä johtuvat ylimääräiset laattakappaleet jäävät tilaajalle. Tuotteen hintaa ja vajaapakettilisää ei hyvitetä.

Myyntinäyttelyiden rakentaminen

Telineiden ja muun myymälöihin tarkoitetun markkinointimateriaalin pystytyksestä vastaa asiakas. Kaikki asiakkaan luona tehdyt tilaukseen kuulumattomat lisätyöt veloitetaan erikseen.

Ongelmatilanteet

Rikkoutuneet tavarat

Myyjän rahtisopimuksella toimitetut tuotteet korvataan vastaavilla uusilla tuotteilla ja ne toimitetaan perille normaalilla toimitustavalla. Kauppiaan varastostaan edelleen luovuttamista tuotteista vastaa kauppias. Myyjällä on oikeus saada rikkoutuneet tuotteet itselleen.

Väärin tilatut tavarat

Tavarat voi palauttaa tietyin ehdoin kolmen vuorokauden kuluessa toimituspäivästä. Palautuksesta sopimiseksi ja ohjeiden sekä palautusnumeron saamiseksi on aina oltava yhteydessä asiakaspalveluun. Palautettavien tuotteiden on oltava täysin myyntikelpoisia, virheettömiä ja avaamattomina alkuperäispakkauksissaan. Virheettömiä tehdastilaustuotteita ei oteta palautuksina vastaan.

Kylmäkaudella (yleensä 1.10.–1.5.) toimitettuja lämpötilaherkkiä tuotteita ei oteta palautuksina vastaan.

Myyjän kanssa sovituista, alkuperäisessä kunnossa olevien varastotuotteiden palautuksista hyvitetään korkeintaan 80 % tavaran arvosta. Toimituksen ja palautuksen rahtikustannuksista vastaa asiakas.

Väärin toimitetut tavarat

Myyjä vaihtaa väärin toimitetut tuotteet omalla kustannuksellaan ja toimittaa ne normaalilla toimitustavalla. Palautuksesta sopimiseksi ja ohjeiden sekä palautusnumeron saamiseksi on aina oltava yhteydessä asiakaspalveluun. Palautettavien tuotteiden on oltava täysin myyntikelpoisia, virheettömiä ja alkuperäisissä pakkauksissaan.

Toimitusviivästys

Toimitusviivästyksistä korvataan korkeintaan rahdin arvo, jollei yksittäisen kaupan ehdoista muuta aiheudu. Kohtuullisesta myöhästymisestä johtuvia välillisiä kuluja ei korvata.

Näitä ehtoja sovelletaan Laattapiste Oy:n ja elinkeinonharjoittajan välisessä kaupassa. Toimitusehdot ovat voimassa 1.10.2014 alkaen.