Interfacen tekstiililaatoissa sisustuksellisuus kohtaa käytännöllisyyden

07.07.2020
Interface-lattia tuo tilaan kuin tilaan kodinomaista lämpöä ja viihtyisää tunnelmaa. Akustoivat ja sisäilmaa parantavat tekstiililaatat ovat saaneet rinnalleen yhteensopivat vinyylilaatat. Vaikka Interfacen tekstiili- ja vinyylilaatat on erityisesti suunniteltu kestämään toimitiloissa, kouluissa ja hotelleissa, ne ovat myös yhä useamman valinta kodin tiloihin.
Karusellikuva 1

 Touch & Tones II 103 -tekstiililaatoista koottu aluematto on upotettu Textured Stones -vinyylilaatan keskelle.

Karusellikuva 2

Composure -tekstiililaattojen kuosi on saanut inspiraationsa kalliomuodostelmista ympäri maailman.

Karusellikuva 3

Ice Breaker -tekstiililaatoissa on halkeilevan jään kuvio ja se sopii hyvin yhteen Textured Stones -vinyylilaatan kanssa. 

Karusellikuva 4

Tweed-kuosinen Contemplation -tekstiililaatta.

Karusellikuva_5

Voit toteuttaa aluemattoja saman sarjan eri sävyisillä tekstiililaatoilla. Kuvassa Contemplation.

Karusellikuva_6

Hienovaraisesti kimaltelevien Dolomite -tekstiililaattojen täyteläisiin sävyihin on saatu inspiraatiota mineraaleista.

Parempi akustiikka tekstiili- ja vinyylilaatoilla

Sisustukseen pehmeyttä ja viihtyisyyttä tuovien tekstiililaattojen akustiset ominaisuudet ovat erinomaiset. Siksi ne ovat erinomainen vaihtoehto lattiamateriaaliksi esimerkiksi toimistojen avokonttoreihin, neuvotteluhuoneisiin ja hiljaisen työn tiloihin, kouluihin ja päiväkoteihin sekä hotelleihin, ravintoloihin ja muihin liiketiloihin. Tekstiililaatoilla voidaan luoda niin yhtenäisiä, koko lattian peittäviä pintoja kuin näyttäviä, persoonallisia kuvioitakin. Niillä saadaan esimerkiksi rajattua tilaa, ohjattua ihmisten kulkureittejä tai vaikkapa muodostettua erilaisia ryhmätyö-, ideointi- ja oleskelualueita.

Myös Interfacen LVT eli vinyylilaatat ja -lankut ovat akustoivia, sillä niissä on valmiina mukana integroitu äänenvaimennuspohja. LVT vaimentaa askelääniä tehokkaasti esimerkiksi hotellin, toimitilan tai koulun käytävällä.

Puhtaampi sisäilma tekstiililaatoilla

Sisäilma voi sisältää 2–5 kertaa enemmän haitallisia aineita kuin ulkoilma. Tekstiililaatat sitovat itseensä sisäilman likaa ja pölyä, kuten ulkoa kulkeutuvaa hiekkaa sekä ilmassa leijuvia pieniä hiukkasia, pölyä ja orgaanisia partikkeleita. Tämän ansiosta ne vähentävät jopa 60 % sisäilmassa normaalisti olevaa pölymäärää. Interface- ja Heuga-tekstiililaatat ovat saaneet ensimmäisenä Suomessa oikeuden käyttää Allergia-, iho- ja astmaliiton Allergiatunnusta. Suurin osa Interfacen tekstiililaatoista täyttää vähintään GUI Standard -merkin vaatimukset, ja kaikilla tekstiililaatoilla on suomalainen M1-sisäilmaluokitus.

Yhdistele tekstiili- ja vinyylilaattoja rajattomasti ilman listoja

Interfacen tekstiililaatat on suunniteltu siten, että niitä voidaan yhdistellä kokonsa ja paksuutensa puolesta sekä keskenään että saman valmistajan vinyylilaattoihin ja -lankkuihin. Näin pystytään luomaan erityisen kiinnostavia, eriväristen ja -tekstuuristen pintojen muodostamia saumattomia kokonaisuuksia. 

Pikkukuva 3

Siirtymä Textured Stones -vinyylilattiasta Composure-tekstiililattiaksi on toteutettu pikselimäisesti vähitellen. Voit korostaa tilan vyöhykkeitä eri väreillä ja tekstuureilla.

Pikkukuva 1

Kaikki Interfacen valmistamat tekstiililaatat ja vinyylilaatat ovat yhteensopivia keskenään ilman materiaalien välisiä listoja. Tämä mahdollistaa mitä mielikuvituksellisimmat yhdistelmät!

Pikkukuva 2

Materiaalien välinen siirtymä voidaan toteuttaa joko kaarevana tai kulmikkaana muotona, sillä laattoja on helppo leikata. Vasemmalta oikealle: Iridescence -vinyylilaatta ja Ice Breaker -tekstiililaatta.

Tekstiililaatta on helppohoitoinen lattiamateriaali

Interfacen tekstiililaattojen hoitaminen on varsin vaivatonta. Kaikki pohjautuu ennakointiin: kun esimerkiksi sisäänkäyntien yhteydessä käytetään kuramattoja, vältetään irtolian kulkeutuminen sisälle. Myös huolellisesti jaksotettu imurointi vähentää muun siivouksen tarvetta. Esimerkiksi hissien edustan kaltaiset vilkasliikenteisimmät alueet imuroidaan kerran päivässä ja muut tilat etukäteen laaditun suunnitelman mukaisesti. Useimmiten lika lähtee tekstiililaatoista tehokkaalla, harjaavalla imurilla, ja tarpeen mukaan tekstiililaatat voidaan myös vesi- tai kuivapestä. Suurin osa haastavammista tahroista, kuten purukumitahrat, läikkynyt kahvi ja esimerkiksi lattialle kaatunut öljykastike, saadaan puhdistettua helposti niiden poistamiseen suunnitelluilla aineilla. Tarvittaessa yksittäisiä laattoja on myös helppo vaihtaa koko lattiaa uusimatta, koska laatat kiinnitetään ilman liimaa erityisillä TacTiles®-tarroilla.

Pikkukuva 4

Klassisissa Heuga 530 II -tekstiililaatoissa on kauniit murretut värit. Yksisuuntaisesti asennettuina tekstiililaatoilla voi luoda yhtenäisen kokolattiamaton.

Pikkukuva 6

Connected Ethos -tekstiililaatoissa on luonnonläheinen elävä kuosi, sekä stukturoitu nukka, joiden ansiosta laattasaumoja ei ole helppo havaita.

Pikkukuva 5

Pearl Brown -sävyisessä Heuga 727 -tekstiililaatassa on aavistuksen kiiltelevä lanka. Se sopii terrakotan sävyisen Iridescence -vinyylilaatan kanssa hienosti tähän keittiöön.

Pikkukuva 9

Step This Way -tekstiililaatan kolmiulotteinen kuviointi muistuttaa japanilaisen puutarhan haravoituja hiekkakuvioita. Aluematto on toteutettu Step It Up -tekstiililaatasta samaan tasoon.

Pikkukuva 8

Ice Breaker -tekstiililaatta on luonnon vehreyttä tähän aulatilaan. Natural Woodgrains -vinyylilankku vastaanottotiskin edessä jatkaa samaa teemaa.

Pikkukuva 7

Tämän japandi-henkisen tilan lattia on toteutettu Zen Stitch -CO2 -tekstiililankulla sekä japanilaisista antiikkitekstiileistä inspiroituneella Geisha Gather -tekstiililankulla.

Hyödynnä maksuton suunnittelupalvelu 

Interface tarjoaa ammattilaisten käyttöön maksutonta, asiantuntevaa suunnittelupalvelua. Concept Design -suunnittelupalvelua voit hyödyntää kaikissa yli 1 000 neliön hankkeissa. Palvelua kannattaa käyttää hyödyksi kaikenlaisissa kohteissa päiväkodeista haastaviin yritystoimeksiantoihin asti. Suunnittelija laatii toiveidesi pohjalta juuri kyseiseen tilaan räätälöidyt tuote-ehdotukset ja valmiit ladontasuunnitelmat. Hän voi esimerkiksi auttaa ideoimaan, kuinka asiakasyrityksesi brändiä voidaan ilmentää materiaalivalinnoilla.

Laattapiste Projektiassari -palvelu tarjoaa suunnitteluapua myös pienempiin kohteisiin. Kysy lisää yhteyshenkilöltäsi.

Pikkukuva 10

Modulaarisilla tekstiililaatoilla on helppo toteuttaa erilaisia kuvioita. Autamme mieluusti tuotteiden yhdistelemisessä sekä erilaisten ladontojen suunnittelussa. Kuvassa NY+LON Streets.

Pikkukuva 12

Erilaisen violetin ja laventelin sävyt ovat juuri nyt suosittuja. Voit esimerkiksi valita lattiaan saman tekstiililaatan eri väriversioita tai saman sävyisiä tuotteita aivan eri sarjoista. Kuvassa Composure.

Pikkukuva 11

Stone Course -tekstiililaatan eri väreillä ja ladonnoilla voi ohjata kulkusuuntia ja herättää tilassa kulkevan kiinnostuksen. Mitä kulman takana odottaa? 

Katso myös

Varaa aika Etsi myymälä