Näin sisustat klassiseen tyyliin

Klassista sisustustyyliä leimaavat laatu, ajattomuus ja eleganttius sekä saumattomasti toisiinsa sointuvat harmoniset värit ja luonnonmateriaalit. Poimi parhaat vinkit ja ideat siihen, miten klassinen sisustus syntyy.
Karusellikuva 1

Maltillisesti art decon kanssa flirttaileva ladonta näyttää vaikuttavalta, mutta on helppo toteuttaa valmiiksi päistä viistetyillä laatoilla. Laatat: LPC Tropical TPL, värit vaalea beige ja hiekka (tilaustuote)

Karusellikuva 2

Hillitty kivikuosi sopii kauniisti yhteen pelkistetyn allaskaapin ja malja-altaan kanssa. Suuri laattakoko ja iso peili lisäävät tilan tuntua. Laatat: LPC Factory, värit valkoinen ja yönmusta

Karusellikuva 3

Valo tulvii raikkain värein sisustettuun vessaan. Kylpyhuonekalusteet: Dansani Luna, värit tammi ja mattavalkoinen

Karusellikuva 4

Luonnonmukaiset materiaalit pehmentävät sisustusta. Rottinki on tehnyt vuosien jälkeen paluun.

Kodin klassinen tyyli

Klassisessa tyylissä koti karsitaan kaikesta turhasta. Jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu ja kaikelle on mietitty oma paikkansa. Kun tavaraa ei ole liikaa, kauniille esineille jää tilaa hengittää.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kodin sisustus olisi tylsä: rytmiä ja kiinnostavuutta kokonaisuuteen saadaan kontrasteista. Niin ikään kodikkuus on tärkeää: koti ei missään nimessä ole kliininen näyttelytila, vaan siellä on pystyttävä elämään, ja elämän jäljet saavat myös reilusti näkyä.

Ilmavia luonnonmateriaaleja ja murrettuja sävyjä

Klassisen tyylin perustan muodostavat ympäröivästä luonnosta ammennetut värit. Väripaletti rakentuu savenharmaan, luonnonvalkoisen, pellavan ja murrettujen maasävyjen kaltaisista neutraaleista ja pehmeistä väreistä. Luonnonvalon leikkiä ei estetä paksuilla verhoilla, vaan valo saa vapaasti virrata huoneisiin.

Materiaaleista etenkin puuta käytetään paljon, sillä se on pitkäikäinen, luonnollinen ja ajaton valinta ja tuo sisustukseen myös mukavasti lämpöä. Perinteisen puun lisäksi klassiseen tyyliin istuvat hyvin vaaleat, puukuosiset laatat. Keraamiset laatat tukevat niin ikään hienosti klassisen tyylin ajatusmaailmaa.

Kalustevalintoja ohjaa pyrkimys ajattomuuteen. Siksi klassisessa tyylissä suositaan pitkäikäisiä ja laadukkaita designhuonekaluja, joiden ohi aika tai muuttuvat makumieltymykset eivät aja. Vaikka klassinen tyyli pyrkiikin eroon liiasta tavarasta, yksityiskohdat ovat silti tärkeitä. Sisustus viimeistelläänkin luonnonmateriaalista valmistetuilla tekstiileillä ja esimerkiksi rottinkikoreilla. 

Pikkukuva 1

Kalanruotoladonta tuo lattiaan hienoista leikkisyyttä. Kalustevalinnoissa ohjenuorana on ajattomuus. Lattialaatat: LPC Timber, väri Beige

Pikkukuva 3

Harmoniset luonnonsävyt yhdistävät kodin ja ulkoympäristön toisiinsa. Tekstiililaatat: Interface Employ Loop, värit Raffa ja Nutmeg

Pikkukuva 2

Puukuosiset laatat tuovat sisustukseen lämpöä. Vaaleat sävyt pitävät kokonaisuuden raikkaana. Lattialaatat: LPC Tropical

Klassinen tyyli kylpyhuoneessa

Klassisen tyylinen kylpyhuone rakennetaan luonnosta inspiraationsa saaneista laatoista. Erityisesti puu- ja kivikuosiset laatat sopivat tyyliin, kunhan kuviointi ei vain ole liian voimakasta. Skandinaavisen linjakkaat, muotoilultaan selkeät kylpyhuonekalusteet antavat hyvän parin neutraaleille laatoille. Pelkistetty, seinämallinen wc-istuin sulautuu saumattomasti sisustukseen. Pehmeänsävyiset tekstiilit ja pientarvikkeet kruunaavat kokonaisuuden.

Jos kylppärissä on vain niukalti tai ei lainkaan luonnonvaloa, valaistuksen suunnitteluun kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Pelkkä yleisvalo ei riitä, sillä meikkipeilin luona tarvitaan erilaista valoa kuin suihkussa. Valaistusta olisikin hyvä pystyä säätämään.  

Selaa klassisen tyylisiä tuotesarjoja

Katso myös

Varaa aika Etsi myymälä