Näin sisustat moderniin tyyliin

12.05.2017
Ajattomuus, vähäeleisyys ja selkeys sekä valkoisen, harmaan ja mustan sävyissä liikkuva väripaletti ovat modernin tyylin kulmakiviä. Katso vinkit ja ideat siihen, kuinka sisustat kotisi modernin tyyliseksi.
Pääkuva

Metallinhohtoiset seinälaatat muistuttavat modernia taideteosta. Seinälaatat: LPC Sea, väri Silver, lattialaatat: LPC Madagascar, väri Natural (tilaustuotteita)

Kodin moderni tyyli

Modernin tyylin kannattajat vannovat vähäeleisen ja selkeäpiirteisen sisustuksen nimeen. Jokainen yksityiskohta on tarkkaan mietitty, ja joka huonekalulle ja esineelle on oma, huolella harkittu paikkansa. Koska koti halutaan pitää mahdollisimman yksinkertaisena, pientavaroiden määrä on karsittu minimiin. Ilmettä ja täydennystä kodin minimalistiseen ja graafiseen väripalettiin saattaa tuoda jokin puhdas tehosteväri.

Pikkukuva 1

Hillitysti kimaltavissa laatoissa on ruudullinen kohokuvio. Seinälaatat: LPC Cubica, väri Blanco

Pikkukuva 2

Kokomusta vessa on vaikuttava näky. Pesuallas, hana, allaskaappi, jakkara, hyllyt ja valaisin: Kartell by Laufen

Pikkukuva 3

Seinälaattojen veistoksellinen pinta aaltoilee kauniisti. Seinälaatat: LPC Sea, väri Blanco (tilaustuote)

Minimalistista ja selkeää

Laadukkaat materiaalit, ajattomuus ja arvokkuus kuuluvat olennaisena osana moderniin tyyliin. Puhdas valkoinen, harmaa ja musta ovat vuodesta toiseen modernin sisustajan luottovärit. Neutraalia perusväritystä voidaan kuitenkin paikoitellen piristää jollakin voimakkaalla tehostevärillä, kuten esimerkiksi punaisella.

Valoon sekä sen määrään ja laatuun kiinnitetään aivan erityistä huomiota. Valaistusratkaisut ovat nykyaikaisia ja viimeisteltyjä: Tarkkaan harkittuihin paikkoihin sisäkattoon saatetaan esimerkiksi upottaa ledejä ja valonauhoja. Myös erilaiset epäsuoraa valoa antavat valotaskut ovat hyviä esimerkkejä modernin tyylin ratkaisuista.

Materiaaleista puuta ja betonia sekä näitä elementtejä hyvin läheisesti muistuttavia, minimalistisia mutta suurikokoisia laattoja käytetään paljon. Myös kylpyhuoneessa laatat ovat usein isoja ja selkeitä. Jos halutaan leikitellä erityyppisillä pinnoilla, niistä osa voi olla hyvinkin kiiltäviä tai hohtavia.

Huonekalut voivat olla joko tunnettuja designklassikoita tai mittatilauksena teetettyjä, sulavalinjaisia kiintokalusteita. Etenkin nahkaa näkyy modernissa kodissa paljon. Pelkistämisen ja turhan karsimisen ajatus säilyy mukana kautta linjan: säilytystilan määrä halutaan maksimoida, jotta mahdollisimman suuri osa tavaroista saadaan piiloon kaappeihin. 

Tekstiilit, kuten matot ja verhot, on mitoitettu juuri kyseiseen tilaan. Niiden kuoseissa ja väreissä toistuu sama minimalistinen linja kuin muuallakin kodissa.

Pikkukuva 6(2)

Massiiviset altaat istuvat hyvin pelkistettyyn tilaan. Pesualtaat: Laufenin ILBAGNOALESSI dOt (tilaustuotteita)

Pikkukuva 5

Läpinäkyvä jakkara on virtaviivainen ja eleetön. Muovinen penkki: Kartell by Laufen

Pikkukuva 4

Kalkkikiveä muistuttavissa laatoissa on epäsäännöllinen pintakuviointi. Lattialaatat: LPC Calcare, väri tuhkanharmaa (tilauskoko)

Lue aiheesta lisää

Varaa aika Etsi myymälä