add_circleArrow downArrow upikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedcheckikonit_231116_korjattu_outlinedEditA line styled icon from Orion Icon Library.ikonit_231116_korjattu_outlinedfile-pdffile-textGridikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedLabelA line styled icon from Orion Icon Library.ikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedpinterestikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedStorage BoxA line styled icon from Orion Icon Library.ikonit_231116_korjattu_outlinedStackA line styled icon from Orion Icon Library.Label TagA line styled icon from Orion Icon Library.ikonit_231116_korjattu_outlinedtwitterikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlined

Haku

Näin sisustat romanttiseen tyyliin

Koristeellisia huonekaluja ja sisustusesineitä, runsaita tekstiilejä, vaaleita värejä ja naisellisia yksityiskohtia. Niistä on romanttinen tyyli tehty. Poimi parhaat ideat ja vinkit siihen, kuinka romanttinen sisustus syntyy helposti.
Karusellikuva 1

Laivastonsininen ja valkoinen ovat raikas väripari. Kukkakuviot tuovat laatoitukseen romanttista vivahdetta. Seinälaatat: II Imola 1874, värit W ja DL sekä saman sarjan Anni 60 Mix -kuviolaatat ja 2DL-boordi (tilaustuotteita)

Karusellikuva 2

Herkkä ja naisellinen koristeraita herättää seinälaatoituksen eloon. Tassuamme viimeistelee kylpyhuoneen romanttisen ilmeen. Seinälaatat: LPC Nuance, väri W, sekä saman sarjan Dafne W4 -kukkalaatat (tilaustuote)

Karusellikuva 3

Pesuhuone on tunnelmaltaan varsin romanttinen, vaikka mukana on myös moderneja yksityiskohtia. Laatoista tehty matto on kaunis ja käytännöllinen. Yksiväriset laatat: EP Dover, väri Caliza, marokkolaislaatat: EP Antique, väri Brown

Karusellikuva 1
Karusellikuva 2
Karusellikuva 3

Ihanan maalaisromanttinen koti

Romanttisen sisustuksen voi toteuttaa joko runsaskätisesti tai maltillisemmin. Romanttisuuden ei tarvitse olla yliampuvaa, vaan tyylille ominaisia elementtejä voidaan tuoda kotiin myös hillitysti, pieninä ripauksina.

Yksityiskohdat ovat tärkeitä, joten sisustukseen haetaan ilmettä kirpputoreja ja mummolan aittoja koluamalla. Toisaalta romanttisen sisustuksen voi rakentaa myös uusvanhoilla, kulutetun oloisiksi käsitellyillä kalusteilla. 

Oikeilla materiaalivalinnoilla romanttista tunnelmaa saa luotua myös uudempaan kotiin.

Pikkukuva 1

Patinoituneet kalusteet luovat ranskalaisromanttista tunnelmaa. Seinälaatat on ladottu kekseliäästi. Laatat: LPC Riabita, väri Shabby chic

Pikkukuva 2

Peilit, pyöreälinjaiset kalusteet, tyynyvuori sekä pehmeä valaistus tekevät romanttisen tyylin. Lattialaatat: LPC Riabita, väri Shabby chic ja kuosi Shabby chic fabric (tilausväri)

Pikkukuva 3

Keraamiset ulkolaatat ovat ajaton, kestävä ja helppohoitoinen valinta. Pihalaatat: ICI Riabita, väri Shabby chic  

Vaaleita sävyjä ja luonnonläheistä tunnelmaa

Vaaleat sävyt ovat ominaisia romanttiselle sisustustyylille. Perusvärinä käytetään paljon valkoista, johon yhdistetään hentoja pastelleja, kukkakuoseja sekä levollista raitaa ja ruutua. Luonnonläheisyys näkyy romanttisessa sisustuksessa vaikkapa puunvärisenä lattiana tai reilusti esiin jätettyinä seinähirsinä. Kokonaisuutta raikastetaan esimerkiksi valkoisella seinän puolipaneloinnilla. Laatoissa yhdistellään koristeellisia ja vaaleita laattoja omaan makuun sopivaksi, romanttiseksi kokonaisuudeksi. 

Myös ilmavan pellavan ja puuvillan kaltaisista luonnonmateriaaleista valmistetut tekstiilit ovat tyylille ominaisia. Verhot, matot ja koristetyynyt ovat runsaita, mutta samalla herkkiä. Vaikka kaikki tekstiilit olisivat valkoisia, rypytykset, pitsit, rusetit ja nauhat sekä brodeeratut monogrammit ja muut kuviot tuovat niihin eloa ja kerroksellisuutta. 

Kalusteissa suositaan perinteisiä ja uusvanhoja huonekaluja koristeellisine yksityiskohtineen. Muodot ovat pyöreitä ja kurvikkaita; esimerkiksi kylpyhuoneessa tassuamme ja kaksiotehanat edustavat tyyliä parhaimmillaan. Pienesineitä ja kynttilöitä käytetään viljalti ja niistä kootaan harkittuja ja säännöllisesti muotoaan muuttavia asetelmia. Tuoreet leikkokukat valkoisissa ja hempeissä sävyissä kruunaavat kokonaisuuden. 

Pikkukuva 4

Kukkakuviot ovat herkkä valinta. Seinälaatat: LPC Anthea, väri 36W, boordi 2W ja kukkakuosi Anthea 1 36W (tilaustuotteita)

Pikkukuva 5

Pehmeä tunnelmavalaistus tekee kylpyhuoneesta kutsuvan. Hana ja suihkusetti: Axor Montreux (tilaustuotteita)

Pikkukuva 6

Kaksiotehana ja jalallinen allas tuovat kylpyhuoneeseen menneen ajan tunnelmaa. Hana: Axor Montreux (tilaustuote)

Lue aiheesta lisää