Näin sisustat romanttiseen tyyliin

Koristeellisia huonekaluja ja sisustusesineitä, runsaita tekstiilejä, vaaleita värejä ja naisellisia yksityiskohtia. Niistä on romanttinen sisustustyyli tehty. Poimi parhaat ideat ja vinkit siihen, kuinka romanttinen sisustus syntyy helposti.
Karusellikuva 1

Uusvanhat, patinoituneet yksityiskohdat luovat ranskalaisromanttista tunnelmaa. Seinälaatat: LPC Poem

Karusellikuva 2

Ylellinen, utuisen puuterinen kokolattiamatto on tunnelmaltaan varsin romanttinen. Kokolattiamatto: Belakos Atol

Karusellikuva 3

Pienillä yksityiskohdilla saadaan romantisoitua sisustusta helposti. Seinälaatta: LPC Poem

Karusellikuva 4

Kylpyhuoneen sisustus on laatan ja seinän sävyn puolesta romanttinen, vaikka mukana on myös moderneja yksityiskohtia. Seinälaatta: LPC Romance

Ihanan maalaisromanttinen koti

Romanttisen sisustuksen voi toteuttaa joko runsaskätisesti tai maltillisemmin. Romanttisuuden ei tarvitse olla yliampuvaa, vaan tyylille ominaisia elementtejä voidaan tuoda kotiin myös hillitysti, pieninä ripauksina.

Yksityiskohdat ovat tärkeitä, joten sisustukseen haetaan ilmettä kirpputoreja ja mummolan aittoja koluamalla. Toisaalta romanttisen sisustuksen voi rakentaa myös uusvanhoilla, kulutetun oloisiksi käsitellyillä kalusteilla. 

Oikeilla materiaalivalinnoilla romanttista tunnelmaa saa luotua myös uudempaan kotiin.

Pikkukuva 1

Koristeellisilla kylpyhuonekalusteilla saadaan romanttista tunnelmaa moderniimpaankin kylpyhuoneeseen. Pesuallas: Alice Ceramica BOHEME

Pikkukuva 2

Herkkä ja naisellinen koristeraita herättää kylpyhuoneen eloon. Seinälaatat: LPC Romance

Pikkukuva 3

Peili, pyöreälinjaiset kalusteet sekä rustiikkinen tapetti tekevät rohkeamman romanttisen tyylin. Peili, pesuallas ja kylpyhuonetarvikkeet: Laufen The New Classic

Vaaleita sävyjä ja luonnonläheistä tunnelmaa

Vaaleat sävyt leimaavat romanttista sisustustyyliä. Perusvärinä käytetään paljon valkoista, johon yhdistetään hentoja pastelleja, kukkakuoseja sekä levollista raitaa ja ruutua. Luonnonläheisyys näkyy romanttisessa sisustuksessa vaikkapa puunvärisenä lattiana tai reilusti esiin jätettyinä seinähirsinä. Kokonaisuutta raikastetaan esimerkiksi valkoisella seinän puolipaneloinnilla. Laatoissa yhdistellään koristeellisia ja vaaleita laattoja omaan makuun sopivaksi, romanttiseksi kokonaisuudeksi. 

Myös ilmavan pellavan ja puuvillan kaltaisista luonnonmateriaaleista valmistetut tekstiilit kuuluvat romanttiseen tyyliin. Verhot, matot ja koristetyynyt ovat runsaita mutta samalla herkkiä. Vaikka kaikki tekstiilit olisivat valkoisia, rypytykset, pitsit, rusetit ja nauhat sekä brodeeratut monogrammit ja muut kuviot tuovat niihin eloa ja kerroksellisuutta. 

Kalusteissa suositaan perinteisiä ja uusvanhoja huonekaluja koristeellisine yksityiskohtineen. Muodot ovat pyöreitä ja kurvikkaita; esimerkiksi kylpyhuoneessa tassuamme ja kaksiotehanat edustavat tyyliä parhaimmillaan. Pienesineitä ja kynttilöitä käytetään viljalti ja niistä kootaan harkittuja ja säännöllisesti muotoaan muuttavia asetelmia. Tuoreet leikkokukat valkoisissa ja hempeissä sävyissä kruunaavat kokonaisuuden. 

Pikkukuva 4

Kukkakuviot ovat herkkä valinta. Seinälaatat: LPC Palma

Pikkukuva 5

Pehmeä tunnelmavalaistus tekee kylpyhuoneesta kutsuvan. Kylpyhuonekalusteet: Laufen The New Classic

Pikkukuva 6

Kaksiotehana ja jalallinen allas tuovat kylpyhuoneeseen menneen ajan tunnelmaa. Hana: Axor Montreux

Selaa romanttisia tuotesarjoja

Katso myös

Varaa aika Etsi myymälä