Näin sisustat retrotyyliin

19.05.2017
Retrotyylinen sisustus voi olla räiskyvän värikäs paluu 60‒70-luvuille tai hillitympi yhdistelmä klassikkokalusteita ja murrettuja sävyjä. Inspiroidu ja ota talteen ideat siitä, kuinka retro sisustus syntyy helposti.
Karusellikuva 2

Pyöristetyt muodot ja kevyet kalusteet tekevät vessasta ilmavan. Seinälaatat: LPC Retro, värit ruskea ja toffee.

Karusellikuva 4

Violetti seinä yllättää. Oranssit yksityiskohdat toimivat sille pirteänä tehosteena. Seinälaatat: LPC Retro, väri VA (tilausväri)

Karusellikuva 1

Kurvikas allas on virtaviivainen ja sulavalinjainen. Pesuallas: Laufenin IlBagnoAlessi One

Karusellikuva 3

Voimakas keltainen yhdistettynä geometrisiin kuvioihin tuo mieleen 70-luvun. Seinälaatat: LPC Play2 26MIX ja LPC Play 26Y (tilaustuotteita)

Karusellikuva 2
Karusellikuva 4
Karusellikuva 1
Karusellikuva 3

Retrotyyli kodin sisustuksessa

Sana retro tuo helposti mieleen 6070-luvun kirkuvanpunaiset muovituolit, suuret printtikankaat sekä voimakkaat keltaisen, ruskean ja oranssin sävyt. Tätä retrotyyli räiskyvimmillään onkin, mutta räikeän poptyylin rinnalla on nähtävissä myös hillitympi suuntaus. Maltillisempana versiona retrotyyli näkyy kodissa murrettuina sävyinä, siroina tiikkikalusteina ja designklassikoina. Kirpputorilöydöt ja nykymuotoilu muodostavat yhdessä kiinnostavan ja kerroksellisen sisustuksen, jossa asukkaiden omat persoonat nousevat vahvasti esiin. 

Pikkukuva 2

Geometrisen sahakuvioinen seinä on kylpyhuoneen katseenvangitsija. Mosaiikki: LPC Geometrie (tilaustuote)

Pikkukuva 1

Ruudullinen lattia tekee olohuoneesta kodikkaan. Lattialaatat: LPC Kuni, väri G ja LPC Kuni Intarsi, väri WG (tilaustuote)

Pikkukuva 3

Pirteä keltainen on hyvä väripari harmaan kanssa. Tekstiililaatat: Interface Lima, väri San Cristobel (tilaustuote)

Murrettuja sävyjä ja designklassikoita

Retroon sisustustyyliin kuuluu olennaisesti laadun ja aikaa kestävän suunnittelun arvostus. Kertakäyttökuluttamisen sijaan kotiin pyritään hankkimaan pitkäikäisiä tavaroita. Ajan patina ja kerrokset saavat huoletta näkyä. Huonekalut sekä sisustusesineet etsitään mieluummin kirpparilta kuin uutena, jos vain mahdollista. Kalusteista ei myöskään luovuta helpolla, vaan tarpeen vaatiessa niitä muokataan uuteen uskoon.

Retrotyylin sisustajalle koti toimii oman persoonallisuuden jatkeena. Kodista on tärkeää luoda viihtyisä paikka, jossa ei ole tarvetta muiden miellyttämiseen. Siksi kotiin hankitaan vain sellaisia tavaroita, jotka viehättävät itseä.

Koska jatkuva karsiminen ei kuulu retroilijan ideologiaan, räväkämpi poptyylinen koti saattaa sisältää runsaastikin tavaraa. Sen sijaan hillitympi ja nykyään myös yleisempi tapa tuoda retrotyyliä kotiin voi olla hyvinkin vähäeleinen ja yllättävän lähellä skandinaavista tyyliä. Nostalginen tunnelma syntyy silloin pääasiassa klassikkokalusteista, murretuista sävyistä ja sisustuksen kerroksellisuudesta. 

Pikkukuva 4

Värikäs sisustus ilahduttaa lapsia. Kylpyhuonekalusteet: Laufen florakids

Pikkukuva 5

Rohkeat, jopa räväkät väriyhdistelmät kuuluvat poptyyliin. Seinälaatat: LPC Mash-Up, kuosi Jungle 2 (tilaustuote)

Pikkukuva 6

Pyöreä allas ja oranssi väritys huokuvat mennyttä aikaa. Pesuallas, hana ja peili: Kartell by Laufen

Lue aiheesta lisää

Varaa aika Etsi myymälä