Näin sisustat retrotyyliin

Retrotyylinen sisustus voi olla räiskyvän värikäs paluu 60‒70-luvuille tai hillitympi yhdistelmä klassikkokalusteita ja murrettuja sävyjä. Inspiroidu ja ota talteen ideat siitä, kuinka retro sisustus syntyy helposti.
Karusellikuva 1

Maltillisempana versiona retrotyyli näkyy kodissa murrettuina sävyinä, siroina tiikkikalusteina ja designklassikoina. Seinälaatat: LPC Poem

Karusellikuva 2

Kurvikas allas on virtaviivainen ja sulavalinjainen. Pesuallas: Laufenin IlBagnoAlessi One

Karusellikuva 3

Interface Hospitality -malliston A Cut Above -tekstiililaatoissa on rohkea retrohenkinen kuosi ja ylellinen tekstuuri.

Retrotyyli kodin sisustuksessa

Sana retro tuo helposti mieleen 6070-luvun kirkuvanpunaiset muovituolit, suuret printtikankaat sekä voimakkaat keltaisen, ruskean ja oranssin sävyt. Tätä retrotyyli räiskyvimmillään onkin, mutta räikeän poptyylin rinnalla on nähtävissä myös hillitympi suuntaus. Maltillisempana versiona retrotyyli näkyy kodissa murrettuina sävyinä, siroina tiikkikalusteina ja designklassikoina. Kirpputorilöydöt ja nykymuotoilu muodostavat yhdessä kiinnostavan ja kerroksellisen sisustuksen, jossa asukkaiden omat persoonat nousevat vahvasti esiin. 

Pikkukuva 3

Keltainen on hyvä ja persoonallinen väripari murretun vihreän kanssa. Kuvan laatat: LPC Lombardia

Pikkukuva 1

Voimakas punainen yhdistettynä geometrisiin kuvioihin tuo mieleen 70-luvun. Lattialaatat: LPC Vintage

Pikkukuva 2

Suurten Head Over Heels -tekstiililaattojen tyrmäävän kauniit ja rohkeat teksturoidut kuviot eivät jätä ketään kylmäksi.

Murrettuja sävyjä ja designklassikoita

Retroon sisustustyyliin kuuluu olennaisesti laadun ja aikaa kestävän suunnittelun arvostus. Kertakäyttökuluttamisen sijaan kotiin pyritään hankkimaan pitkäikäisiä tavaroita. Ajan patina ja kerrokset saavat huoletta näkyä. Huonekalut sekä sisustusesineet etsitään mieluummin kirpparilta kuin uutena, jos vain mahdollista. Kalusteista ei myöskään luovuta helpolla, vaan tarpeen vaatiessa niitä muokataan uuteen uskoon.

Retrotyylin sisustajalle koti toimii oman persoonallisuuden jatkeena. Kodista on tärkeää luoda viihtyisä paikka, jossa ei ole tarvetta muiden miellyttämiseen. Siksi kotiin hankitaan vain sellaisia tavaroita, jotka viehättävät itseä.

Koska jatkuva karsiminen ei kuulu retroilijan ideologiaan, räväkämpi poptyylinen koti saattaa sisältää runsaastikin tavaraa. Sen sijaan hillitympi ja nykyään myös yleisempi tapa tuoda retrotyyliä kotiin voi olla hyvinkin vähäeleinen ja yllättävän lähellä skandinaavista tyyliä. Nostalginen tunnelma syntyy silloin pääasiassa klassikkokalusteista, murretuista sävyistä ja sisustuksen kerroksellisuudesta. 

Pikkukuva 4

Värikäs sisustus ilahduttaa lapsia. Lattialaatat: LPC P21

Pikkukuva 5

Interface Sampa-tekstiililaatat tuovat puistomaiseman sisätiloihin kiven juonteista, oksista ja kasvien lehdistä inspiroituneine orgaanisine kuvioineen.

Pikkukuva 6

Pyöreä allas ja oranssi väritys huokuvat mennyttä aikaa. Pesuallas, hana ja peili: Kartell by Laufen

Selaa retrotyylisiä tuotesarjoja

Katso myös

Varaa aika Etsi myymälä