Turkoosi raikastaa kodin

Turkoosi väri tuo monelle mieleen kirkkaana hehkuvan meren ja ihanan rentouttavan rantaloman. Rauhoittavan ja raikastavan vaikutuksensa ansiosta turkoosi onkin loistava väri kodin sisustamiseen. Lue, kuinka turkoosi sisustus syntyy niin vähäeleisin kuin näyttävämminkin keinoin.
Karusellin kuva 1

Turkoosi on kaunis pari tummanruskean kanssa. Seinä- ja lattialaatta: LPC Aventura, väri Acqua

Karusellin kuva 2

Eri vedenvihreän ja sinisen sävyjen yhdistely tekee kylppärin laatoituksesta persoonallisen ja raikkaan. Seinälaatat: LPC Mediterranean, värit valkoinen, turkoosi, petrooli ja sininen

Karusellin kuva 3

Turkoosi amme on koko kylppärin koru. Kylpyamme: Baltecon Danube-kiviamme

Karusellin kuva 4

Valkoiset mosaiikkipalat turkoosin lomassa näyttävät tähtitaivaalta. Seinälaatat: LPC Geometrie (tilaustuote)

Turkoosi sisustus sopii erityisesti kylpyhuoneeseen

Turkoosi väri liitetään yleensä vahvasti veteen ja erityisesti merelliseen tunnelmaan. Siksi ei olekaan ihme, että turkoosia käytetään paljon etenkin kodin kylpyhuoneiden ja toisaalta esimerkiksi kylpylöiden sisustuksessa. Erityisen raikkaalta turkoosi näyttää valkoiseen yhdistettynä. Tämä väripari onkin omiaan tuomaan kylpytiloihin virkistävää spa-tunnelmaa.

Turkoosilla saa luotua myös muualle kotiin viileän ja puhtaan vaikutelman. Esimerkiksi makuuhuoneessa ja lastenhuoneessa turkoosi toimii rauhoittavana värinä. 

Eksotiikkaa ja merellistä tunnelmaa

Onko haaveissasi tuoda kotiin ripaus lämpimämpien maiden eksoottista tunnelmaa? Yhdistä silloin turkoosia tummaan puuhun ja värikkäisiin tekstiileihin ja huonekaluihin. Näin voit olla varma myös siitä, ettei lopputuloksesta tule kliininen. Trooppinen "urban jungle” -vaikutelma puolestaan syntyy vihreämpään taittavan turkoosin, puun ja runsaiden viherkasvien yhdistelmästä. 

Jos taas toiveenasi on tuoda kodin sisustukseen merihenkisyyttä, kannattaa turkoosin kanssa yhdistää hiekan ja korallin sävyjä. Merellisen tunnelman viimeistelevät sisustuksen pienet yksityiskohdat, kuten vaaleat kivet ja tietenkin simpukat. Myös patinoitunut puu sopii loistavasti rantatunnelmaan.

Pikkukuva 1

Eläväpintainen laatta ja kullanhohtoiset yksityiskohdat tuovat kylpyhuoneeseen eksoottisen tunnelman. Seinälaatta: LPC Aventura Safari. Lattialaatta: LPC Aventura 

Pikkukuva 2

Leiskuvan turkoosi seinä on kodin katseenvangitsija. Seinälaatta: LPC Season

Pikkukuva 3

Väriraita tuo kylppäriin leikkisää ilmettä. Seinälaatat: LPC Cool

Katso myös

Varaa aika Etsi myymälä