Viehkeän vaaleanpunainen sisustus

Viaton vaaleanpunainen ilahduttaa sisustuksessa niin hempeänä pastellina kuin kirkkaampana pinkkinäkin. Tutustu ideoihin vaaleanpunaisen käyttämisestä ja poimi sopivat vinkit sekä romanttiseen että vähäeleiseen tyyliin.
Karusellin kuva 1

Maalaisromanttinen ilme saadaan yhdistämällä rohkea tapetti-tyylinen kuviolaatta samettiseen vaaleanpunaiseen. Seinälaatat: LPC Artisan, väri Pink & LPC Artisan Barocco, väri Rosa

Karusellin kuva 2

Utuiset, rauhalliset sävyt sopivat hyvin makuuhuoneeseen. Lasimosaiikit: LPC Nordic

Karusellin kuva 3

Monivärinen laattatilkkutäkki timantinmuotoisista laatoista elävöittää ja piristää keittiön välitilan. Seinälaatta: LPC Element Rombo, väri Punainen mix

Karusellinkuva 4

Hempeän pastellinsävyinen vaaleanpunainen kaakeli yhdistettynä valkoiseen pohjaan korostaa kylpyhuoneen maalaisromanttista ilmettä. Seinälaatta: LPC Romance, väri Puuteri

Vaaleanpunainen sisustus ei välttämättä ole romanttinen

Vaaleanpunainen edustaa lempeyttä ja rauhaa, mutta myös viattomuus liitetään tähän hempeään väriin. Vaikka vaaleanpunainen on perinteisesti mielletty naiselliseksi väriksi, nykyään sitä näkee katukuvassa niin naisten kuin miestenkin päällä. Myös kodin sisustuksessa utuinen pinkki on ottanut viime aikoina jopa trendivärin asemaa.

Vaaleanpunainen liitetään erottamattomaksi osaksi romanttista tyyliä. Romanttinen sisustus on täynnä vaaleita sävyjä, raikkaita mutta näyttäviä kuoseja sekä kauniita yksityiskohtia. Viime vuosina puuterisen hempeät, murretut sävyt ovat kuitenkin yleistyneet vähäeleisemmissä sisustustyyleissä. Samalla niiden käyttö on lisääntynyt isoillakin pinnoilla. Hyvä näin, sillä vaaleanpunainen on iloinen ja toisaalta myös rauhoittava väri.

Vaaleanpunaisen väriparit sisustuksessa

Vaaleanpunaisen jujuna on monipuolisuus. Kun yhdistät vaaleanpunaista muuten neutraaleihin väreihin, kuten harmaaseen ja mustaan, ei liian romanttista lopputulosta tarvitse pelätä. Jos tavoittelet erityisen naisellista ilmettä, kannattaa valita astetta pinkimpi sävy ja yhdistää se raikkaaseen valkoiseen.

Romanttinen roosa, pirteä pinkki vai viehkeä vaaleanpunainen?

Haluatko saada tilan näyttämään avarammalta, mutta vierastat kokovalkoisia seiniä? Valitse hyvin haalea vaaleanpunaisen sävy. Pienen asunnon sisustuksessa se tekee huoneesta paitsi tilavamman oloisen, luo myös sinne miellyttävän pehmeän, kotoisan ja kutsuvan tunnelman.

Rauhoittavan vaikutuksen saat pehmeän utuisella vaaleanpunaisella värillä. Kiihdyttävämmät punaisen värit, kuten räväkkä pinkki tai fuksia, taas kohottavat stressitasoja. Vaaleanpunainen on myös esimerkiksi valkoisen ja harmaan kanssa sopiva väri, joka pehmentää ja rauhoittaa huonetta sen piristävän vaikutuksen lisäksi. Harmaa-vaaleanpunainen sisustus onkin hyvin trendikäs väriyhdistelmä. Vaaleanpunainen seinä voi toimia rauhallisena tehosteseinänä huoneessa kuin huoneessa.

Pinkki sisustus on räiskyvä valinta: tehosteseinänä sen voi myös yhdistää hyvin mustan, valkoisen ja harmaan kanssa, mutta pinkin voi valita koko huoneen pääväriksikin. Pinkki sopii sekä pieniin yksityiskohtiin että suuremmille pinnoille.

 

Pikkukuva 1

Samettisen vaaleanpunainen sävy tuo tilaan rauhallisuutta ja lämpöä. Seinälaatat: LPC Artisan, värit Pink ja Mokka, kuviolaatta LPC Artisan Strip Barocco, väri Rosa

Pikkukuva 2

Hempeän pastellinsävyisten laattojen kiiltävä ja laineileva pinta elää valon mukana. Seinälaatta: LPC Element, väri Rosa

Pikkukuva 3

Kuusikulmainen laatta tuo kotiin ihastuttavaa 50-60 -luvun retroteemaa. Laatta: LPC Alfa, väri Pink

Vaaleanpunainen kylpyhuoneessa


Vaaleanpunainen sopii muiden kodin tilojen lisäksi myös kylpyhuoneeseen. Vaaleanpunainen laatta voi auttaa esimerkiksi maalaisromanttisen sisustuksen luomisessa. Esimerkiksi sarjoista LPC Romance, LPC Alfa ja LPC Element löytyy useita eri sävyisiä vaaleanpunaisia laattoja, joilla pystyy suunnitella hyvinkin romanttisen kylpyhuoneen.

Valitsemalla sisustuksessa kylpyhuoneen värit astetta kirkkaammassa sävyssä, kuten pinkki tai fuksia, voit piristää huoneen ilmettä tai vaikka tehdä siitä naisellisemman. Värikäs kylpyhuone tuo pirteää vaihtelua arkeen.

Selaa vaaleanpunaisia laattoja

Katso myös

Varaa aika Etsi myymälä