Viehkeän vaaleanpunainen sisustus

09.08.2021
Viaton vaaleanpunainen ilahduttaa sisustuksessa niin hempeänä pastellina kuin kirkkaampana pinkkinäkin. Tutustu ideoihin vaaleanpunaisen käyttämisestä ja poimi sopivat vinkit sekä romanttiseen että vähäeleiseen tyyliin.
Karusellin kuva 1

Pilkut yhdistettynä vaaleanpunaiseen ja valkoiseen korostavat vessan naisellista ilmettä. Seinälaatat: LPC Play, värit 26ML, DK 26W ja 26W (tilaustuotteita)

Karusellin kuva 3

Utuiset, rauhalliset sävyt sopivat hyvin makuuhuoneeseen. Lasimosaiikit: LPC Nordic

Karusellin kuva2

Kyyhkynharmaa ja malva ovat kaunis väripari. Seinälaatat: LPC Play, värit 26TO ja 26ML (tilaustuotteita)

Karusellinkuva 4

Pukeutumishuoneen lattiaan on valittu persoonallinen ja rohkea, vaaleanpunainen puukuosi. Lattialaatat: LPC PoPJob, väri Pop Pink PJ 15 (tilaustuote)

Karusellin kuva 1
Karusellin kuva 3
Karusellin kuva2
Karusellinkuva 4

Vaaleanpunainen sisustus ei välttämättä ole romanttinen

Vaaleanpunainen edustaa lempeyttä ja rauhaa, mutta myös viattomuus liitetään tähän hempeään väriin. Vaikka vaaleanpunainen on perinteisesti mielletty naiselliseksi väriksi, nykyään sitä näkee katukuvassa niin naisten kuin miestenkin päällä. Myös kodin sisustuksessa utuinen pinkki on ottanut viime aikoina jopa trendivärin asemaa.

Vaaleanpunainen liitetään erottamattomaksi osaksi romanttista tyyliä. Romanttinen sisustus on täynnä vaaleita sävyjä, raikkaita mutta näyttäviä kuoseja sekä kauniita yksityiskohtia. Viime vuosina puuterisen hempeät, murretut sävyt ovat kuitenkin yleistyneet vähäeleisemmissä sisustustyyleissä. Samalla niiden käyttö on lisääntynyt isoillakin pinnoilla. Hyvä näin, sillä vaaleanpunainen on iloinen ja toisaalta myös rauhoittava väri.

Vaaleanpunaisen väriparit sisustuksessa

Vaaleanpunaisen jujuna on monipuolisuus. Kun yhdistät vaaleanpunaista muuten neutraaleihin väreihin, kuten harmaaseen ja mustaan, ei liian romanttista lopputulosta tarvitse pelätä. Jos tavoittelet erityisen naisellista ilmettä, kannattaa valita astetta pinkimpi sävy ja yhdistää se raikkaaseen valkoiseen.

Romanttinen roosa, pirteä pinkki vai viehkeä vaaleanpunainen?

Haluatko saada tilan näyttämään avarammalta, mutta vierastat kokovalkoisia seiniä? Valitse hyvin haalea vaaleanpunaisen sävy. Pienen asunnon sisustuksessa se tekee huoneesta paitsi tilavamman oloisen, luo myös sinne miellyttävän pehmeän, kotoisan ja kutsuvan tunnelman.

Rauhoittavan vaikutuksen saat pehmeän utuisella vaaleanpunaisella värillä. Kiihdyttävämmät punaisen värit, kuten räväkkä pinkki tai fuksia, taas kohottavat stressitasoja. Vaaleanpunainen on myös esimerkiksi valkoisen ja harmaan kanssa sopiva väri, joka pehmentää ja rauhoittaa huonetta sen piristävän vaikutuksen lisäksi. Harmaa-vaaleanpunainen sisustus onkin hyvin trendikäs väriyhdistelmä. Vaaleanpunainen seinä voi toimia rauhallisena tehosteseinänä huoneessa kuin huoneessa.

Pinkki sisustus on räiskyvä valinta: tehosteseinänä sen voi myös yhdistää hyvin mustan, valkoisen ja harmaan kanssa, mutta pinkin voi valita koko huoneen pääväriksikin. Pinkki sopii sekä pieniin yksityiskohtiin että suuremmille pinnoille.

 

Pikkukuva 1

Krakeloitujen laattojen lasitettu, halkeilleen oloinen pinta elää valon mukana. Seinälaatat: LPC Kraklé, värit Bianco ja Glicine (tilaustuotteita)

Pikkukuva 2

Monivärinen ja -kuosinen, pastellisävyinen laattatilkkutäkki piristää keittiön välitilan. Seinälaatat: ER Cardiff, väri Fabric (tilaustuote)

Pikkukuva 3

Valkoiset pilkut rytmittävät puuterisen vaaleanpunaista mosaiikkia, joka tuo kylpyhuoneeseen ihastuttavaa 60-luvun tunnelmaa. Mosaiikkilaatat: LPC Geometrie (tilaustuote)

Vaaleanpunainen kylpyhuoneessa


Vaaleanpunainen sopii muiden kodin tilojen lisäksi myös kylpyhuoneeseen. Vaaleanpunainen laatta voi auttaa esimerkiksi maalaisromanttisen sisustuksen luomisessa. Esimerkiksi sarjoista LPC Romance, LPC Alfa, LPC Element ja LPC Tinte löytyy useita eri sävyisiä vaaleanpunaisia laattoja, joilla pystyy suunnitella hyvinkin romanttisen kylpyhuoneen.

Valitsemalla sisustuksessa kylpyhuoneen värit astetta kirkkaammassa sävyssä, kuten pinkki tai fuksia, voit piristää huoneen ilmettä tai vaikka tehdä siitä naisellisemman. Värikäs kylpyhuone tuo pirteää vaihtelua arkeen.

Tutustu tuotteisiin

Lue aiheesta lisää

Varaa aika Etsi myymälä