Hotellimaista tunnelmaa asuinkerrostaloon

02.01.2023
Oulussa uuteen asuinkerrostaloon valittiin porraskäytävän lattiamateriaaliksi Interface Employ Loop ja Lines -tekstiililaatat tuomaan viihtyisyyttä ja kodikkuutta.
Pääkuva

Tekstiilililaatta tuo kodikkuutta ja hiljaisuutta

As Oy Oulun Ainolanpiha on asuinkerrostalona edelläkävijä, sillä sinne on valittu porraskäytävien lattiamateriaaliksi tekstiililaatta. 

Kohteen rakennusliikkeenä toimineen Skanskan projektipäällikkö Lauri Haipuksen mukaan ehdotus tekstiililaattojen käytöstä lattiamateriaalina tuli kohteen arkkitehti PAVE Arkkitehtien Pave Mikkoselta. PAVE Arkkitehdit on suunnitellut mm. hotelleja joissa tekstiililaatta on yleisesti käytetty ratkaisu porraskäytävissä. PAVE Arkkitehtien Paulus Sipilän mukaan tekstiililaatan käytöstä on paljon positiivisia kokemuksia jo pitkältä ajalta. Muun muassa juuri visuaaliset ja akustiset ominaisuudet sekä kulutuskestävyys johtivat maton valintaan porrashuoneisiin, Sipilä summaa.

Hotelleista tuttua ajatusta haluttiin käyttää asuinrakennuskohteessa tuomaan viihtyisyyttä ja kodikkuutta usein vähän kolkkoihin porrashuoneisiin. Lisäksi materiaalivalinta tarjosi mahdollisuuden saada värikkyyttä lattiaan. Ainolanpihassa tehostevärinä oleva oranssi toistuu julkisivumaalissa, porrashuoneiden seinien maalissa sekä tekstiilimattojen värissä.

Ainolanpihan taloyhtiössä tekstiililaattoja on käytetty kaikissa asuinkerroksissa, mutta ei esim. sellaisissa tiloissa, jotka sotkeentuvat tavallista enemmän, kuten esim. pyörävarastoissa ja kuivaushuoneissa. Tekstiililaatta sopii käytettäväksi myös asuintiloissa, esim. makuuhuoneessa tai kotitoimistossa. 

Lauri Haipus kertoo, että talon asukkaiden palaute lattiamateriaalista on ollut hyvää. Asukkaat ovat tykänneet, kun materiaali tuo kodikkuutta ja vaimentaa askelääniä sekä muuta porraskäytävästä kantautuvaa melua. Myös samaan kortteliin rakennetussa As Oy Ainolankirsikassa on käytetty samaa lattiaratkaisua.

Siivousliike Tupla-Luuta Oy hoitaa molempien kohteiden siivouksen. Siivousliikkeen Palveluesimies Rainer Frimanin mukaan tekstiililaatta helpottaa kohteen siivousta, kun työ voidaan tehdä käytävissä kokonaan harjaavalla imurilla. Kohteita varten on myös hankittu vesi/höyrypesuri, jota käytetään tarpeen mukaan. 

As Oy Oulun Ainolanpiha

Kuva1

Interface Employ Loop ja Lines -tekstiililaatat vaimentavat askelääniä 24 dB sekä rapussa kaikuvia ääniä. 

Kuva2

Interface-tekstiililaatat ovat paitsi akustoivia, myös ekologisia. Ne ovat hiilineutraaleja koko elinkaarensa ajan (Carbon neutral floors).

Kuva3

Oranssi värimaailma toistuu myös taloyhtiön jukisivussa.

As Oy Oulun Ainolankirsikka

Kuva 4
Kuva 5
Kuva 6

Katso myös

Varaa aika Etsi myymälä