Pääkuva

Kuopion Oikeustalo Palokärki

29.02.2024

Vuonna 1929 rakennettuun, Kuopion entiseen Verotaloon, tehtiin mittava remontti ja laajennus. Olimme mukana toteuttamassa toimitilamuutosta laajasti lattiapintamateriaalien osalta.

Projektin tyyppi:
  • Muut julkiset kohteet
Sijainti: Kuopio
Rakennustyyppi: Oikeustalo
Rakennusvuosi: 1929
Suunnittelija: Arkkitehtitoimisto Rosberg Ikävalko Oy; Ilari Ikävalko, Tomi Rosberg, Tero Hintsala
Rakennuttaja: Senaatti-kiinteistöt
Rakennusliike: YIT Business Premises Oy
Asennusliike: Raimatto Oy

Turvalliset ja terveelliset tilaratkaisut

Alun perin vuonna 1929 valmistuneeseen Kuopion entiseen Verotaloon toteutettiin mittava remontti. Tiloihin tehtiin toimitilamuutos sekä uusi laajennusosa. Hankkeen myötä kiinteistön käyttötarkoitus muuttui Kuopion Oikeustaloksi ja kohteen viralliseksi nimeksi tuli Oikeustalo Palokärki

Rakennushistoriallisesti merkittävän rakennuksen uusi tilaratkaisu koostuu istuntosaleista sekä asiakaspalvelu- ja toimistotiloista. Tilojen suunnittelun lähtökohtana oli uusia työnteon tapoja tukevat turvalliset ja terveelliset tilaratkaisut. Akustiikalla ja hyvillä sisäolosuhteilla oli suuri painoarvo suunnittelussa.

Olimme mukana hankkeessa jo kehitysvaiheesta asti. Toimitimme kohteeseen yli 4000 m2 hiilineutraaleja lattiapintamateriaaleja; keraamisia laattoja sekä tekstiili- ja vinyylilaattoja. Myös wc-tilojen seinä- ja lattialaatat ovat mallistostamme. 

Kohteen pääurakoitsijan YIT:n projektipäällikkö Niko Markkasen mukaan asioiden selvittäminen kanssamme oli ketterää hankkeen kehitysvaiheesta lähtien. ”Tarkastelun aiheina olivat mm. emissio- ja ympäristöpäästöt. Laattapiste-Pukkilalta saatiin selkeät yhteenvedot ja vuoropuhelu toimi hyvin aina hankkeen valmistumiseen saakka.” Niko toteaa.

2360x2360 px(2)

Istuntosalien lattioihin valikoitui Interfacen Composure-tekstiililaatta värissä Transcribe. 

2360x2360 px

Käytävillä ja toimistoissa on käytetty Composure -sarjan sävyjä Transcribe ja  Solitude.

kuva 2360x2360 3

Tekstiililattia on loistava valinta toimistotiloihin ja käytäville, sillä se vaimentaa sekä askelääniä että kimpoilevia ääniä tehokkaasti.

2360x2360 px(3)

Käytäville ja taukotiloihin valikoitui kestävä ja helposti puhdistettava Interfacen Textured Stones -vinyylilaatta, jossa on 39% kierrätettyä materiaalia.

Kuva 2360x2360

Kaikki Interfacen tekstiililaatat ja LVT:t ovat hiilineutraaleja koko elinkaarensa ajan Interfacen Carbon Neutral Floors -ohjelman mukaisesti.

kuva 2360x2360 2

Interfacen tekstiili-ja vinyylilaatat ovat modulaarisia, joten ne voidaan yhdistää ilman materiaalien välisiä listoja.

Laatat 1

Pääaulan lattiassa on LPC Glow 500 -sarjan keraaminen laatta sävyssä tuhka.

Laatat 2

LPC Glow 500 -sarjan laatassa on vaihteleva ja eläväinen kivikuosi.

Laatat 3

Wc-tilojen lattialaatta on LPC Nevada -sarjan Anthracite-sävy ja seinälaatta on Pukkila Harmony -sarjan Pearl Grey. 

Kohteen tuotteita

Muita samanlaisia

Varaa aika Etsi myymälä