Kuva_1
Kuva_2
Kuva_3

Mielen ja kuntoutuksen talo

Mikkelin Mielen ja kuntoutuksen talo osa ESPER-hanketta, jossa Mikkelin kaupungin perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon ja sosiaalityön toiminnot yhdistettiin samalle sairaala-alueelle. Mielen ja kuntoutuksen taloon sijoittui psykiatrisen sairaalan palvelut, vaativan kuntoutuksen vuodeosasto terapia-allasosastoineen ja saattohoito-osasto. Suunnittelussa turvallisuusnäkökohtien lisäksi on otettu huomioon eri yksiköiden tarpeet niin, että yhteistä toimintaa tai henkilöstöä omaavat ovat lähekkäin.

Rakennuksen valmistuttua Mikkelin sairaalakampus on uudisrakentamisen osalta valmis.

Kuusikerroksisen rakennuksen tila on noin 14 500 neliötä, osastopaikkoja on noin sata ja taloon siirtyy työskentelemään n. 300 henkilöä. Rakennushankkeen kustannusarvio on 41 200 000 euroa.

Mielen ja kuntoutuksen talossa on valoa ja väriä – lattioissa hehkuu luonto ja paikalliset taiteilijat luovat teoksia osastoille. Arkkitehtitoimiston suunnittelemassa värimaailmassa on muun muassa graniitinpunaista Jäppilän Kivikurusta, taivaansinistä ja puunruskeaa Anttolan Neitvuorelta sekä graniitinharmaata sekä erilaisia punasävyjä Astuvansalmen kalliomaalauksilta. Rakennuksen eri kerroksilla on omat tunnusvärinsä. Talon rakennusmateriaaleista haluttiin tasokkaat, kestävät ja helppohoitoiset.

Projektin tyyppi:
  • Terveydenhuolto
Sijainti: Mikkeli
Pinta-ala: 4520 m²
Suunnittelija: Raami Arkkitehdit Oy
Rakennuttaja: Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Pikkukuva_1

Saunan suihkutilassa on pidetty huoli esteettömyydestä. Lattialaatta: Pukkila Natura, Seinälaatat: Nova Arquitectura Petrol Blue & Pearl Grey

Pikkukuva_2

Pyörönastainen kohokuviointi Natura-laatoissa takaa paremman pidon jalan alla.

Pikkukuva_3

Altaan ympärille on myös valittu korkean liukastumiseneston omaava laatta. Lattialaatta: Pukkila Natura Granite Green & Vaaleanharmaa

Pikkukuva_4

Jokaisella kerroksella on oma tunnusvärinsä. Seinälaatat: Pukkila Nova Arquitectura Tangerine & Pearl Grey

Pikkukuva_5

Seinälaatat: Harmony Arquitectos Orchid & Pearl Grey

Pikkukuva_6

Seinälaatat: Pukkila Nova Arquitectura Tangerine & Pearl Grey

Kohteen tuotteita

Muita samanlaisia

Varaa aika Etsi myymälä