Karusellikuva 1
Karusellikuva 2
Karusellikuva 3
Karusellikuva 4
Karusellikuva 5
Karusellikuva 6
Karusellikuva 7
Karusellikuva 8
Pohjakuva
Pohjakuva WC
Karusellikuva 1
Karusellikuva 2
Karusellikuva 3
Karusellikuva 4
Karusellikuva 5
Karusellikuva 6
Karusellikuva 7
Karusellikuva 8
Pohjakuva
Pohjakuva WC

Raikas pesuhuone, sauna ja wc sekä keittiön välitila

12.08.2019

1970-luvun kerrostalokodin pesuhuone, sauna, wc ja keittiön välitila

Kerrostalokodin pesuhuone, sauna ja pikkuvessa remontoitiin ajattomin, vaalein sävyin. Pesuhuoneeseen rytmiä tuo raikkaan raidallinen tehostelaatoitus, kun taas pikkuvessan jujuna ovat kuusikulmaiset, marokkolaisvivahteiset laatat. Keittiön välitila sai puolestaan uudet, kivikuosiset laatat.

Tuoreet omistajat halusivat uusia 1970-luvun alussa valmistuneen kerrostalokodin ennen sinne muuttamista. Alkuperäiskuntoisen pesuhuoneen ja saunan ilme kaipasi raikastamista, ja samassa yhteydessä päätettiin remontoida myös erillinen pikku-wc. Erityisen suuri muutos oli saunassa, jonne saatiin roimasti lisää tilaa kääntämällä lauteet toisinpäin. Lisäksi keittiön välitilaan asennettiin uudet laatat, koska kodissa tehtiin yhtä aikaa keittiöremontti.

Projektin tyyppi:
  • Kuluttajat
Sijainti: Joensuu
Rakennustyyppi: Kerrostalo
Rakennusvuosi: 1972
Pinta-ala: 10 m²
Suunnittelija: Mirva Huhtilainen, Laattapiste Oy
Rakennusliike: Täsmäneliö Oy ja Rakennusliike Anres Oy, purkutyöt Joen Purkupalvelu Oy
Asennusliike: Sähköasennus Järviluoto Oy
Pääurakoitsija: Laattapiste Oy
”Remontti oli myönteinen kokemus.”
Johanna Kurki Joensuu

Hinta yhteensä: 42 810,07 € (sis. wc:n, pesuhuoneen ja saunan remontin sekä keittiön välitilan laatoituksen)
Laatat: 1 720,72 €
Kalusteet ja tarvikkeet (kaapit, allas, wc-istuin, suihkuseinä, lattiakaivonkansi jne.): 5 895,68 €
Rakennusmateriaalit ja -tarvikkeet (mukaan lukien jätemaksut): 8 616,06 €
Remonttityöt: 14 469,80 €
Asbestipurku: 3 892 €
Sähkötyöt: 1 779,76 €
Sähkötyötarvikkeet: 1 648,47 €
Putkityöt: 2 952,66 €
Putkityötarvikkeet: 1 622,73 €
Rahtikulut: 212,19 €

Kotitalousvähennys työn osuudesta yhden hengen taloudessa: 2 400 €
Kotitalousvähennys työn osuudesta kahden hengen taloudessa: 4 800 €

Ajaton pesuhuone ja vaalea wc

Remontti alkaa hahmottua

Olimme ostaneet asunnon, jonka tahdoimme remontoida ennen muuttoa. Taloyhtiöön oli tehty putkiremontti, mutta pesuhuone ja sauna olivat täysin alkuperäisiä, vuodelta 1972. Halusimme saada molemmat kuntoon ulkonäön ja tietysti myös sen takia, ettei tiloihin tulisi tulevaisuudessa kosteusvaurioita tai muita ongelmia.

Olin lukenut Laattapisteen sivuilta jo aiemmin kertomuksia remonteista. Jos ostaa remontin heidän kauttaan, saa koko paketin ja kaikki palvelut kerralla: sähkö-, putki- ja laatoitustyöt sekä ilmoitusasiat taloyhtiölle. Toki tiedostin, että kokonaiskustannukset ovat näin kalliimmat, mutta ajattelin, että pääsen itse helpommalla. Tykkäsin myös siitä, että remontin aloitus- ja lopetusaika pystyttiin kertomaan jo heti suunnittelun alkuvaiheessa. Kun tiesin tarkalleen, milloin remontti päättyy, pystyin suunnittelemaan muitakin muuttoon ja uuteen kotiin liittyviä asioita. Nämä ratkaisivat valinnan.

Ajatuksena oli aluksi, ettei pesuhuoneen vieressä olevaa pientä vessaa olisi remontoitu, sillä se oli suht hyvässä kunnossa ja ulkonäöllisestikin ihan ok. Mietimme kuitenkin Laattapisteellä, että kylppäriremontin takia vedet joudutaan joka tapauksessa katkaisemaan, jolloin vessakin on helppo remontoida samalla.

Teimme uudessa kodissa samaan aikaan myös keittiöremonttia, jonka yhteydessä halusimme välitilaan uudet laatat. Huomasin, että Laattapisteen nettisivuilla oli muitakin remontteja, joissa keittiön välitila oli uusittu kylppäriremontin yhteydessä. Kun löysin kivat, mieluisat laatat, ajattelin, että samat työmiehet voisivat tehdä vielä keittiönkin laatoituksen.

Pikkukuva 2

Ennen remonttia pesuhuoneessa ei ollut lainkaan säilytystilaa. Kylpyhuonekalusteet: Dansani Luna

2360x2360 px mallikuva

Toisesta suihkusta luovuttiin, jolloin tilasta tuli rauhallisemman näköinen. 

Pikkukuva 3

Keittiön laatoiksi valittiin pehmeäsävyistä kivikuosia. Välitilan laatat: LPC Murales 

Kylpyhuonemyyjällä oli kokemusta ja näkemystä

Olin tyytyväinen suunnitteluprosessiin. Kylpyhuonemyyjällämme Mirva Huhtilaisella oli selvästi kokemusta, näkemystä ja silmää. Mirva osasi antaa hyvin suosituksia laattojen ja erilaisten materiaalien valintaan sekä kertoa, mitkä sävyt kävisivät yhteen. Häneltä sain hommaan sisustussuunnittelullistakin vinkkiä ja mielipidettä – monta juttua, joita en olisi osannut ajatellakaan. Pystyin luottamaan, että Mirva sanoo suoraan, jos jokin valinta ei toimi. Se oli hyvä juttu.  

Minun ei tarvinnut koko ajan ravata myymälässä, sillä sain Mirvalta tiloista 3D-kuvia sähköpostiin. 3D-kuvat ovat paljon havainnollistavampia kuin kaksiulotteiset kuvat; niistä hahmotti itsekin, millainen materiaali kannattaa minnekin valita.

”Kymmenen vuoden takuu on hyvä asia.”

Laattapisteellä oli monen hintaisia laattoja valikoimassaan, mutta kuitenkaan ne, mitä minulle ehdotettiin, eivät todellakaan olleet mitään kalleimpia, vaan melko edullisia. He eivät yrittäneet piilomyydä jotain hirveän kallista, vaan tarjosivat sen hintaista, mitä olisi voinut saada jostain muualtakin. Sitä arvostan. 

Suuri muutos pienin keinoin

Pesuhuoneessa ei ollut ennen tasoja, laatikostoja tai kaappeja. Vaikka säilytystilaa on nyt runsaasti, ei huoneesta tullut yhtään ahtaan näköinen, vaan tilavan oloinen. Siellä mahtuu vaikka silittämään vaatteita.

Aiemmin suihkuja oli kaksi, mutta meille riittää yksi. Kun pesuhuoneeseen ei ole yritetty väkisin mahduttaa kahta suihkua, tila on rauhallisemman näköinen.

Sauna puolestaan oli aikaisemmin epäkäytännöllinen ja pieni, sillä sinne mahtui enintään kaksi ihmistä kerrallaan. Remontissa lauteet käännettiin toisinpäin ja kiuas siirrettiin eri seinälle. Pelkästään pohjaratkaisua muuttamalla, seiniä siirtämättä, käyttömukavuus muuttui aivan toiseksi, ja tilaa on neljälle saunojalle. Nyt saunottua tulee joka ilta!

Harmoninen ja tyylikäs lopputulos

Selitin alusta asti, että haluan hyvin aikaa kestävät materiaalit, en räväkkää värimaailmaa. Sävyt ja materiaalit ovatkin juuri sellaisia, ajattomia, ja lopputulos on hyvä. Kokonaisuudesta tuli kauniin, harmonisen ja tyylikkään näköinen sekä mukava käyttää.

”Ei tarvitse pelätä, onko jokin työvaihe tehty huonosti.”

On hieno juttu, että remontti on niin hyvin raportoitu ja dokumentoitu, sekä kuvin että kirjallisesti. Jos jossain vaiheessa tulisi tilanne, että olisin myymässä asuntoa, olisi iso valtti, että pystyisin näyttämään, mitä, milloin ja missä järjestyksessä on tehty. Ei tarvitse pelätä, onko jokin työvaihe tehty huonosti, ja myös kymmenen vuoden takuu on hyvä asia.

Remontti oli myönteinen kokemus. Tietysti avaimet käteen -remontissa kustannukset nousevat, mutta vaihtoehto on huolettomampi, kun vaivaa joutuu näkemään itse niin paljon vähemmän. Jos siis haluaa remontin, joka on itselle huoleton ja pysyy aikataulussa, tämä on hyvä valinta."

Johanna Kurki, Joensuu

Kohteen tuotteita

Muita samanlaisia

Varaa aika Etsi myymälä