Kuva 2

Orgaaninen, eläväinen kuvio mahdollistaa yhtenäisemmän ja siistimmän lattiapinnan.

Kuva 1

Tekstiililaatta auttaa vaimentamaan ääniä, joita aiheutuu uudessa toimistotilassa paljon suurien ikkunoiden myötä.

Kuva 2
Kuva 1

A1 Arkkitehtien uusi toimistotila

01.11.2023
Pitkään Laattapiste-Pukkilan kanssa toimineen arkkitehtitoimiston muuton koittaessa loogisinta oli kääntyä tutun puoleen. Uusiin toimistotiloihin haluttiin vanhan lattian tilalle tekstiililaattaa, ja tähän tarpeeseen Laattapiste-Pukkilalta löytyikin laaja valikoima vaihtoehtoja, joista lähteä valitsemaan.
Projektin tyyppi:
  • Liike- ja toimistorakentaminen
Sijainti: Espoo
Rakennustyyppi: Toimistotila
Rakennusvuosi: 2023
Suunnittelija: A1 Arkkitehdit Oy

Interfacen Connected Ethos -sarja vastasi kaikkiin tarpeisiin

Tekstiililaatalle visuaalisena kriteerinä oli jonkinlainen tekstuuri, mikä estäisi jälkiä ja likaa erottumasta lattiasta. Näin tilan yleisvaikutelma pysyisi siistimpänä. Tekstiililattia oli myös akustisesti looginen valinta, sillä uudessa toimistotilassa on paljon ikkunapintaa ja näin matto lattiassa toisi pehmeyttä tilaan vaimentamalla askelääntä avoimesta tilasta. Näin valinta osui uuteen Interfacen Connected Ethos -sarjaan, joka täytti kaikki toivotut kriteerit.

Interface Connected Ethos on kaikinpuolin optimaalinen valinta toimistotilan lattiaksi. Akustiikka on noussut tärkeäksi osaksi toimistotilojen uudistuksia ja pehmeä tekstiililaatta vaimentaakin hyvin askelääniä sekä muita avoimessa tilassa kimpoilevia ääniä. Etenkin hälyisessä avokonttorissa tekstiililaatan akustiset ominaisuudet parantavat huomattavasti viihtyisyyttä.

Sen lisäksi, että sarjan tuotteet ovat hiilineutraaleja koko elinkaarensa ajalta, niiden valmistuksessa on käytetty paljon kierrätettyä raaka-ainetta, jolloin laatta on voitu valmistaa erityisen pienellä hiilijalanjäljellä (3,16 kg CO₂ eq/m² EPD A1-A3). 

Tekstiililaattojen asennukseen käytettiin liimatonta TacTiles-irtoasennusta, mikä mahdollistaa nopean ja vaivattoman asennuksen lisäksi helpon uudelleenkäytön, mikäli lattia halutaan ottaa mukaan esimerksiksi muuton yhteydessä. Liimattomasta asennuksesta ei myöskään haihdu orgaanisia yhdisteitä, joten TacTiles®-kiinnitystarrat ovat toimiston puhtaan sisäilman kannalta paras valinta.

Kuva 1

Avokonttorissa lattiapinnan akustisuus on tärkeä osa suunnittelua.

Kuva 2

Interface Connected Ethos -sarjan Connect-sävyn maanläheisyys tasapainoittaa laatan vivahteikkuutta.

Kuva 3

Liimattoman kiinnityksen ansiosta allaoleva lattiapinta ei vaurioidu ja tila on heti käyttövalmis.

Kuva 4

Tactile-asennus mahdollistaa myös yksittäisten laattojen vaihdon, mikäli pinta vahingoittuu.

Kohteen tuotteita

Muita samanlaisia

Varaa aika Etsi myymälä