Pääkuva

Liimattoman asennuksen ansiosta tekstiililaatat on helppo vaihtaa tarvittaessa tai vaikka ottaa mukaan uusiin tiloihin, kuten Olas Group teki. Kiertotalous on valmistajalla keskiössä myös tekstiililaattojen valmistuksessa. Heuga 727 -tekstiililaatoissa on yli 90 % biopohjaista ja kierrätettyä materiaalia. 

Olas Group

15.02.2022

Olas Group rakentaa pienkoteja pääkaupunkiseudulla. Yhtiöllä on alusta asti ollut kasvuvaihde päällä ja ovatkin muuttaneet osoitetta tai laajentaneet toimistoa kolme kertaa. Ensimmäiseen 12 neliön toimistoonsa yhtiö oli ostanut lattiaansa Laattapisteeltä Interfacen Heuga 727 -tekstiililaattaa, jonka ottivat nyt muutossa mukaan uuteen toimistotilaansa. Uusi toimisto oli kooltaan kolminkertainen edelliseen tilaan verrattuna, joten tekstiililaattaa tilattiin Laattapisteeltä lisää.

Projektin tyyppi:
  • Liike- ja toimistorakentaminen
Sijainti: Helsinki
Rakennustyyppi: Toimitila
Rakennusvuosi: 2021
Pinta-ala: 112 m²
Suunnittelija: Scope Design Oy

Scope Design hoiti kohteen tilasuunnittelun

Olas Group uudisti viime kesänä yrityksen ilmeen nimeä, logoa ja värejä myöten ja lisäksi muuttivat syksyllä uusiin, yritykselle rakennettuihin 140 neliön tiloihin. Scope Design hoiti ammattitaitoisesti tilasuunnittelun vastaamaan uutta Olaksen ilmettä. Lattia ja toimistokalusteet otettiin vanhasta tilasta mukaan ja niitä täydennettiin Scope Designin Eeva Mankisen ja Jenni Kanniston tekemien suunnitelmien mukaisesti. Scope Design ja Olas Group ovat aloittaneet suunnitteluyhteistyön jo vuonna 2015, ja Scope Design onkin suunnitellut Olas Groupille kaikki kolme toimistoa.

Aluksi Scope Design kävi Olas Groupin kanssa tutustumassa yhdessä uusiin tiloihin, ja samalla keskustelivat asiakkaan toiveista ja tarpeista tilan suhteen. Tilaan tehtiin tilasovitus kalustelayoutin kera, jotta asiakas hahmotti, mitä toimintoja mihinkin tilaan mahtuu ja miten tiloja voitiin hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla. Oleva hyväkuntoinen ja akustoiva tekstiililaatta haluttiin tuoda uusiin tiloihin, joten sen ja aiemmin suunniteltujen kalusteiden ympärille suunniteltiin toimiston uudet tarvittavat tekstiililaatat ja hankittavat kalusteet. Edellisen tekstiililaattasävyn rinnalle valittiin myös toinen täydentävä sävy tekstiililaatasta. Näin kokonaisuus saatiin harmoniseksi ja asiakkaan brändin näköiseksi.

Kohteen suunnittelussa huomioitiin myös isoista ikkunoista avautuva upea metsämaisema, joka on kuin vuodenaikojen mukaan muuttuva taulu. Erityisesti loungealue haluttiin sijoittaa paraatipaikalle ikkunoiden äärelle. Metsä rauhoittaa ja saa ajatukset pois hektisestä työstä taukojen aikana. ”Scope Designin tavoitteena on suunnitella visuaalisesti kiinnostavia, muunneltavia ja aikaa kestäviä tiloja, joissa henkilöstö viihtyy ja liiketoiminta kukoistaa – tiloja, joissa hymyillään enemmän!” Hyväksytyn suunnitelman jälkeen päästiin tilaamaan tuotteet.

Yhteistyö osapuolien välillä sujui hienosti, vaikka projekti hoidettiinkin kiireisellä aikataululla. Edellisen yhteistyön onnistumisen pohjalta tämäkin kerta saatiin sujumaan mallikkaasti ja vauhdikkaasti, jolloin aikataulussa oli mahdollista pysyä.  ”Sujuva kommunikointi asiakkaan ja suunnittelijan välillä on tärkeää, ja kaikki tieto kulki puolin ja toisin erinomaisesti,” Scope Designilta kerrotaan. ”Kokemuksemme on osoittanut, että projektinhallinta on yhtä tärkeä osa onnistunutta tilamuutosta kuin luova suunnittelu.”

Pikkukuva 1

Tekstiililaatat vaimentavat askeläänien lisäksi tilassa kimpoilevia ääniä, joten ne ovat loistava valinta avoimiin työskentelytiloihin.

Pikkukuva 2

Tekstiililaatat asennettiin täysin ilman liimaa TacTiles -tarroilla. 

Pikkukuva 3

Interfacen valmistamat tekstiililaatat parantavat sisäilmaa sitomalla ilmasta pienhiukkasia.

Ekologisesti sekä taloudellisesti kannattava vaihtoehto

Molemmille osapuolille oli ollut koko ajan selvää, että olemassa olevia lattioita ja kalusteita hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan. Kärkisyitä olivat ympäristö- ja talousnäkökulmat sekä toki helppous. ”Tuntuisi hullulta heittää täysin käyttökelpoista tavaraa roskiin, jos sen vain saa fiksusti sovitettua päivitettyihin tiloihin ja yritysilmeeseen”, Olas Groupin Henri Kajula mainitsee. Uuteen toimistoon ostettiin samaa laattaa lisää ja myös toisessa värissä. ”Ekologisuuden lisäksi laatan kierrätys on taloudellisesti kannattava vaihtoehto, mitä moni asiakas ei välttämättä tule edes ajatelleeksi. Toki on aina huomioitava, että laatta on hyväkuntoinen”, Scope Designilta kommentoidaan.

 

Tekstiililaattaratkaisuun päädyttiin kodinomaisuuden ja akustiikan takia

Miksi toimiston lattiaan valittiin tällainen matto? Kajula vastaa: ”Vietämme täällä työpaikalla ison osan elämäämme. Meille on tärkeää panostaa siihen, että tilat ovat viihtyisät. Kuljemme toimistolla sukkasillaan ja matto tuo tiloihin rauhallisuutta, pehmeyttä, laadun tuntua ja kenties vähentää isossa tilassa kaikuakin, kun innostumme välillä tekemään töitä isoon ääneen.” Tekstiililaatta akustoi, on helppohoitoinen sekä monikäyttöinen. Tekstiililaatan pintastruktuurivalikoima antaa suunnittelijalle vapaat kädet monipuoliseen suunnitteluun asiakkaan näköisen tilan luomiseen. Se on myös erittäin helppo asentaa ja irrottaakin seuraavaa käyttöä varten.

Kohteen tuotteita

Muita samanlaisia

Varaa aika Etsi myymälä