Vinyylilankut ja -laatat oppilaitoksissa ja päiväkodeissa

Vinyylit vaakakuva

Fabriikin päiväkotiin Jyväskylässä valittiin lattiamateriaaliksi kestävä ja helppohoitoinen Silent Elegance -ponttivinyyli. Silent Elegance vinyylilankuissa on integroitu askeläänieristys. Jäykkärunkoiset (SPC) vinyylilankut kestävät julkisissa tiloissa kovaa kulutusta (KL 42).

Vinyylilaatat ja -lankut tuovat kouluihin hyvää akustiikkaa ja helppoa puhdistettavuutta

LVT eli vinyylilaatta on erittäin hyvä valinta koulujen ja päiväkotien lattiamateriaaliksi, sillä se on kestävä, hiljainen, turvallinen ja helppohoitoinen materiaali. Valikoimassamme olevat vinyylilaatat ja -lankut kestävät kovaa kulutusta ja niiden runko on vedenkestävä. Moni vinyylilankku sisältää valmiiksi pehmeän askelääniä vaimentavan pohjan.

Vinyylilankku on puolikova pintamateriaali ja on oikein mukava jalan alla. Kouluihin ja päiväkoteihin suosittelemamme LVT:t kestävät pomppimista ja leikkejä (KL 42-43), ennaltaehkäisevät liukastumista (R9-10) ja vaimentavat askelääniä (10-18 dB). Akustiikan hallinta kouluissa ja päiväkodeissa on tärkeää sekä oppilaiden että ohjaajien keskittymisen ja jaksamisen mahdollistamiseksi. Perinteisten puukuosien lisäksi valikoimastamme löytyy värikkäitä vinyylilattioita, joiden avulla voi tuoda erilaisia inspiroivia tunnelmia opetustiloihin. Vinyylilattian ylläpito on vaivatonta imurilla ja lattianpesukoneella. LVT sopii koulun ja päiväkodin lähes kaikkiin kuiviin tiloihin. Talvella käytettävän hiekoitushiekan ja nastakenkien aiheuttaman naarmuuntumisriskin vuoksi emme suosittele vinyylilattiaa suoraan sisäänkäynnin välittömään läheisyyteen.

Vinyylien käyttökohteet kouluissa ja päiväkodeissa

  1. Käytävät
  2. Ruokailutilat
  3. Opetustilat
  4. Hallinnon toimistotilat 

Vinyylilattian etuja

  • Kestävyys Vinyylilankut ja -laatat ovat tunnettuja erinomaisesta kestävyydestään, tarjoten pitkäikäisen ratkaisun tiloihin, joissa liikutaan paljon. Kovaan kulutukseen soveltuvana materiaalina ne säilyttävät kauneutensa ja ominaisuutensa pitkään.
  • Helppo puhdistettavuus Vinyylilankku on vaivaton pitää puhtaana. Vedenkestävyys mahdollistaa helpon pyyhkimisen sotkuista ja tahroista, tarjoten turvallisen ja hygieenisen ympäristön.
  • Laaja väri- ja kuosimaailma Valitse laajasta vinyylilankkujen väri- ja kuosivalikoimasta sopiva vaihtoehto tilan sisustukseen. Luo visuaalisesti virikkeellinen ympäristö, joka tukee lasten kehitystä.
  • Akustiikka Vinyylilankut ja -laatat vaimentavat askelääniä, mikä auttaa vähentämään melutasoa tiloissa, joissa liikettä ja toimintaa riittää.
  • Asennuksen helppous Etenkin ponttivinyylien asentaminen on helppoa ja nopeaa. 

Tutustu koulu- ja päiväkotikohteisiin suosittelemiimme vinyylisarjoihin

Vinyylilankkujen referenssit koulu- ja päiväkotikohteissa

Tutustu inspiroiviin projekteihin
Varaa aika Etsi myymälä