Kylpyhuoneremontin sudenkuopat

Kylpyhuoneremonttia suunniteltaessa on helppo keskittyä miettimään pelkkiä sisustusratkaisuja. Vaikka toiveiden mukainen ulkonäkö ja tilan toimivuus ovatkin tärkeä osa lopputulosta, onnistuakseen kylppäriremontti vaatii katseen suuntaamista myös pintaa syvemmälle. Näin kosteusvauriot ja muut ongelmat eivät jää muhimaan rakenteisiin.
Pääkuva

Kylpyhuoneremontti vaatii erikoisosaamista

Eri vuosikymmenillä rakennusmääräykset ja -tavat ovat vaihdelleet ja rakennusmateriaalit muuttuneet. Siksi vanhan kylppärin korjaaminen vaatii sekä ymmärrystä eri aikakausien rakentamisesta että ammattitaitoa ja erikoisosaamista nimenomaan korjausrakentamisesta.

Kylpyhuoneremontin kilpailutuksessa kannattaa kiinnittää huomiota paitsi tarjouksen sisältöön, myös tekijän kokemukseen ja osaamiseen korjausrakentamisesta. Edullisimmalta vaikuttanut vaihtoehto ei välttämättä lopulta olekaan halvin, jos kaikki lisätyöt laskutetaan erikseen tai remontin yhteydessä löytyneitä ongelmia jätetään korjaamatta. Kaikkien Laattapisteen suunnittelusta toteutukseen -remonttien tekjiät ovat alansa ammattilaisia, jolloin aikataulut pitävät ja työnjälki on ensiluokkaista. Lisäksi käytämme alihankkijoinamme vain kumppaneita, jotka täyttävät lakisääteiset velvoitteensa.

Kylpyhuoneremontin yhteydessä löytyy usein kosteusvaurioita

Ennen vuotta 1999 rakennetuissa kylppäreissä ei ole nykymääräysten mukaisia vesieristeitä. Siksi vanhaa kylpyhuonetta purettaessa löydetään usein kosteus- ja homevaurioita. Hyvin tyypillisesti esimerkiksi lattiakaivon ympärys on märkä, koska kaivoliitos ei ole ollut tiivis ja vesi on päässyt rakenteisiin.

Hometta ja kosteusvaurioita on voinut päästä muodostumaan myös siinä tapauksessa, että rakennusvaiheessa ei ole noudatettu valmistajan ohjeita esimerkiksi vesieristeen asentamisesta. Vesieristeillä on omat sertifikaattinsa ja kuivumisaikansa, joita tulee kunnioittaa.  

Nykyään vesiputket on eristettävä, ja ne suositellaan tehtäväksi pintavetona. Aiemmin putket on kuitenkin saatettu tehdä suoraan lattiavalun sisään, jolloin kosteusvaurioita on voinut syntyä rakenteiden sisään huomaamatta.

Myös rakennusmateriaalit ovat muuttuneet vuosikymmenien aikana. Asbesti, jota aikanaan pidettiin hyvänä materiaalina ja jota käytettiin siksi runsaasti, on osoittautunut vaaralliseksi haitta-aineeksi. Kaikki ennen vuotta 1994 valmistuneet rakennukset onkin sen vuoksi tutkittava remontin yhteydessä asbestin tai muiden haitta-aineiden varalta. Jos asbestia löytyy, tulee kylpyhuone purkaa erityistä varovaisuutta noudattaen. Purkutyön saa tehdä vain asbestipurkuihin erikoistunut yritys. 

Katso myös

Varaa aika Etsi myymälä