Paljonko kylpyhuoneremontti maksaa?

Ammattitaitoisesti ja huolellisesti tehty kylpyhuoneremontti lisää asumisen mukavuutta ja nostaa myös kotisi arvoa. Kylpyhuoneremontin hinta riippuu toiveistasi ja tarpeistasi – hyvä ei aina tarkoita kallista. Katso alta esimerkkejä ja kuvia erihintaisista remonteista.
pääkuva 6
pääkuva 1
pääkuva 2
pääkuva 3
pääkuva 4
pääkuva 5

Kylpyhuoneremontti on iso hankinta ja siksi useimpia meistä mietityttää, mitä remontti lopulta maksaisi ja mistä hinta koostuu. Kylpyhuoneremontin hinta per neliö määräytyy muun muassa lattian ja seinien pinta-alan mukaisesti. Kylpyhuoneen uusiminen on sijoitus, johon voi joko panostaa enemmän tai jonka voi tehdä hyvinkin kustannustehokkaasti. Tarpeet ja toiveet määrittelevät aina kokonaisuuden, mutta keskimäärin avaimet käteen -kylpyhuoneremontin hinta arvio lähtee 20 000 eurosta.

Materiaalien ajatellaan usein lohkaisevan suuren osan kylpyhuoneremontin budjetista. Remontin hinta koostuu kuitenkin useista osa-alueista, joista pintamateriaalien, kalusteiden ja tarvikkeiden osuus on yhteensä vain noin kolmasosa. Alla olevista diagrammeista saat suuntaa antavan käsityksen kylpyhuoneremonttien kokonaiskustannuksista ja kustannusten jakautumisesta osa-alueittain.

Diagrammi1

Diagrammi 1: Kylpyhuoneremonttien kokonaiskustannukset

Diagrammi2

Diagrammi 2: Remonttikustannusten jakautuminen

Kylpyhuoneremontin suunnittelu sama tila, monta toteutusta 

Kylpyhuoneremontin hintaan vaikuttaa eniten se, vaihdetaanko vain laatat vai tehdäänkö lisäksi muutoksia tilan jakoon ja rakenteisiin. Esimerkiksi seinien siirtäminen vaatii usein viemäreiden siirtoa ja lattiavalujen uusimista.

Kylpyhuoneremontin kustannukset kasvavat myös erikoisratkaisuiden myötä. Näitä ovat esimerkiksi hyllysyvennykset sekä kaarevat, laatoitetut suihkuseinät ja penkit. Laatoitustyön hintaa nostavat erikoisladonnat ja poikkeuksellisen suurien laattojen käyttö.

Vanhoissa kylpyhuoneissa joudutaan usein turvallisuussyistä uusimaan kaivot ja putket sekä sähkövedot, millä on tavallisesti suuri vaikutus kylpyhuoneremontin kokonaiskustannuksiin.

Jos vanhoista rakennusmateriaaleista löytyy asbestia, joudutaan kylpyhuone purkamaan erityistä varovaisuutta noudattaen. Asbestipurku nostaa remontin kustannuksia, kuten myös mahdolliset kosteusvauriot. Vauriot on kuitenkin ehdottomasti korjattava, niitä ei saa jättää piiloon uusien pintojen alle.

Katso alta esimerkkejä siitä, miten tismalleen saman tilan kylpyhuoneremontin hinta muuttuu remonttitöiden laajuuden sekä valittavien materiaalien ja kalusteiden mukaan. Valikoimastamme löydät remonttiisi kylpyhuoneen kalusteet, kylpyhuonelaatat sekä laatoitustuotteet. Meiltä saat myös käyttöösi asiantuntevan suunnittelupalvelun, joka sisältää havainnollistavat 3D-suunnitteluohjelmalla piirretyt kuvat ja 360-tilamallin, sekä kaiken materiaaleista itse remontointiin. Lisäksi saat kauttamme remontille luotettavat tekijät.

Kyseiset luvut ovat kylpyhuoneremontin hinta-arvioita.

Pikkukuva 1

Remontoitava kylpyhuone, koko n. 3,5 m²
Lähtötilanne

Pikkukuva 2

Tiukan budjetin kylpyhuone
Tuotteet 5 000 €
Työurakka (sis. valvonnan) 8 300 €
Rakennusmateriaalit 3 100 €
Putki- ja sähkötyöt 4 000 €
Yhteensä 20 400 €

Pikkukuva 3

Lapsiperheen kylpyhuone 
Tuotteet 6 500 €
Työurakka (sis. valvonnan) 8 800 €
Rakennusmateriaalit 3 400 €
Putki- ja sähkötyöt 4 000 €
Yhteensä 22 700 €

Pikkukuva 4

Nuorenparin tehokylpyhuone
Tuotteet 7 500 €
Työurakka (sis. valvonnan) 9 300 €
Rakennusmateriaalit 3 700 €
Putki- ja sähkötyöt 4 300 €

Yhteensä 24 800 €

Pikkukuva 5

Sinkun kotikylpylä
Tuotteet 15 000 €
Työurakka (sis. valvonnan) 10 000 €
Rakennusmateriaalit 3 700 €
Putki- ja sähkötyöt 4 500 €
Yhteensä 33 200 €

Pikkukuva 6

Kylpyhuone, jossa tilamuutoksia
Tuotteet 12 500 €
Työurakka (sis. valvonnan) 12 000 €
Rakennusmateriaalit 4 000 €
Putki- ja sähkötyöt 4 900 €
Yhteensä 33 400 €

Katso myös

Varaa aika Etsi myymälä