Opas kylpyhuonekalusteiden valintaan

Kylpyhuoneessa vietetään päivittäin tovi jos toinenkin. Tilaa käytetään vuorokauden ympäri ja joskus yksin, toisinaan yhtä aikaan muiden kanssa. Hyvin suunniteltu kylpyhuone on paitsi kaunis ja helppohoitoinen, myös arjessa toimiva. Siksi kylpyhuoneen ratkaisuja ja toimintoja kannattaa miettiä huolellisesti. Poimi vinkit kylpyhuoneen suunnitteluun!
Pääkuva

Kylpyhuonekalusteet: Dansani YOU, Classic-tyyli

1. Valitse tyyli

Minimalistinen kylpyhuone
Minimalistisessa kylpyhuoneessa perustan sisustukselle luovat yksinkertaiset, pelkistetyt ja puhdaslinjaiset muodot, jotka eivät jää liiallisten yksityiskohtien varjoon. Selkeät pinnat tuovat tilaan vahvan mutta konstailemattoman ilmeen.

Moderni kylpyhuone
Modernissa kylpyhuoneessa pääosassa ovat selkeys, klassisuus, laadukkaat materiaalit sekä funktionaalinen muotoilu. Ajattomassa väripaletissa toistuvat musta, valkoinen ja luonnonläheiset, lämpimät värit.

Romanttinen kylpyhuone
Romanttisessa kylpyhuoneessa on viehkeää menneen ajan tunnelmaa sekä runsaasti kauniita yksityiskohtia. Koristeellisuuden vastapainoksi sopivat kevyet, pehmeästi kaartuvat kylpyhuonekalusteet. Persoonallisuutta sisustukseen saa tuotua yhdistelemällä eri tyylejä; uutta ja vanhaa sekä modernia muotoilua ja kirpputorilöytöjä.

Pieni kuva 1

Minimalistiset kylpyhuonekalusteet: Dansani YOU, Urban-tyyli

Pieni kuva 2

Klassiset kylpyhuonekalusteet: Dansani YOU, Classic-tyyli

Pieni kuva 3

Romanttiset kylpyhuonekalusteet: Dansani YOU, Vintage-tyyli

2. Valitse allaskaappi ja säilytyskalusteet

Mahtuuko kylpyhuoneeseen vain kapea allaslaatikosto? Toisiko sen rinnalle lisätilaa parhaiten korkea ja solakka kaappi, vai olisiko kaksi yläkaappia rinnakkain tyylikkäämmän näköinen ratkaisu?

Jos neliöitä on vähän, etenkin seinätila kannattaa hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti. Avokaapit ja -hyllyt tuovat tilaa päivittäin tarvittaville tavaroille, kuten pyyhkeille. Sopivat ratkaisut löytyvät myös poikkeuksellisen kapeisiin ja ahtaisiin paikkoihin sekä tiloihin, joiden seinät eivät ole aivan suorat.

Allaskaappi voidaan useimmiten kiinnittää suoraan seinään, mutta halutessasi voit valita kalusteisiin myös niiden tyyliä korostavat tukijalat. Perusvärien lisäksi voit myös saada kalusteet tilauksesta tismalleen toivomasi värisenä.

3. Valitse allas

Altaita on olemassa erikokoisina ja -syvyisinä, jolloin ne mahtuvat sekä pieniin että suuriin kylpyhuoneisiin. Pesualtaan materiaaliksi voit valita lasin, solid surfacen tai aidon saniteettiposliinin.

Saniteettiposliinialtaiden pinta on kestävä, helposti puhdistettava ja näyttää kauniilta vielä vuosienkin käytön jälkeen. Posliinialtaissa on pehmeästi pyöristetyt reunat ja linjat.

Lasialtaat ovat helppohoitoisia ja kestävät tavallisia puhdistusaineita. Mattapintaisten altaiden tausta on lakattu harmaaksi.

Solid surface -altaat on valmistettu erittäin ohuesta, helppohoitoisesta, mattapintaisesta materiaalista. Ulkopuolelta kapeilta ja teräviltä näyttävät linjat ovat altaan sisältä pehmeät. 

4. Valitse peilikaappi tai peili

Peilikaappeja ja peilejä on olemassa erimuotoisina ja -kokoisina. Jos tilaa on niukalti, toimivin ratkaisu voi olla seinään upotettava peilikaappi. Jos taas kaapin tarjoamaa säilytystilaa ei välttämättä tarvita, valintana voi olla trendikäs pyöreä peili. 

5. Valitse lisävarusteet

Peilikaapeissa on monia käteviä toimintoja, jotka helpottavat arkea: muun muassa näppärä valaistuksenohjaus sekä sisäpuolella suurentava meikkipeili, pistorasia ja magneettilista esimerkiksi kynsisaksille. Kaappeihin ja laatikoihin voit myös valita erilaisia lisäosia ja säilytystarvikkeita.

Pientä ylellisyyttä tuo sisäänrakennettu lämmityselementti, joka estää peilin huurtumisen. Laatikoihin puolestaan saa esimerkiksi kumimatot, jotka pitävät tavarat paikoillaan, sekä käytännöllisiä tilanjakajia, koreja ja lokerikoita. Korkeaan kaappiin voi puolestaan valita liukukiskoissa riippuvan, kankaisen pyykkipussin sekä siirreltäviä tarjottimia.

Kaappien ohella lisää tilaa kylpyhuoneeseen tuovat hyllyt.

6. Valitse valaistus

Peili- ja allaskaappeihin on saatavilla monenlaisia valoja: ulkoiset valaisimet, integroidut valaisimet, ylä- ja alavalo, sisävalot, allasvalot sekä alasvalo ja valolista. Kaikki Dansanin kylpyhuonekalusteissa käytettävät valaisimet ovat energiaa säästäviä LED-valoja.

Ulkoinen valaistus on perinteinen mutta aina tyylikäs vaihtoehto. Integroidut valot toimivat tehosteena ja tuovat työvaloa. Ylä- ja alavalo on niin ikään integroitu peilikaapin oviin. Peilikaapin sisällä oleva valo on paitsi näyttävä tehoste, myös kätevä käytössä. Allasvalo luo kauniin valon altaan ylle, kun taas sisäänrakennettu alasvalo allaskaapin alla luo tunnelmaa ja valaisee lempeästi yöllisiä vessareissuja. Altaan ja allaskaapin väliin sijoitettava valolista puolestaan on hieno tehoste. Lue lisää kylpyhuoneen valaistuksen suunnittelusta.

Katso myös

Varaa aika Etsi myymälä