Pääkuva

PeeÄssän tiloihin valitussa lattiassa yhdistyy ekologisuus, kestävyys, akustiikka ja aikaa kestävä kuosi.

Osuuskauppa PeeÄssä

13.04.2023

Osuuskauppa PeeÄssä juhlistaa 120-vuotta kestänyttä taivaltaan, ja juhlavuoden lomassa yrityksen toimistotilat Kuopiossa saivat uuden ilmeen. Pitkän historian omaavassa osuuskaupassa katsotaan rohkeasti tulevaisuuteen, sillä uudistuksessa huomioitiin vastuullisuus ja S-ryhmän kunnianhimoiset ekologisuustavoitteet.

Toimistotilojen lattiamateriaalina hyödynnettiin Interfacen Brushed Lines -sarjan vähähiilistä vinyylilankkua, jossa on on 39 % kierrätettyjä raaka-aineita. Tuotteen hiilijalanjälki on siis keskimääräistä pienempi ja sen koko elinkaaren hiilijalanjälki on kompensoitu valmistajan Carbon Neutral Floors -ohjelman mukaisesti.

Ekologisuuden lisäksi uudistuksen yhteydessä haluttiin kiinnittää huomiota akustiikkaan ja kestävyyteen. PeeÄssälle valittu lattiamateriaali on tarkoitettu erittäin kovaan käyttöön ja tuotteen kulutuskestävyysluokka on 42. Tämän lisäksi vinyylilankkujen pinta kestää loistavasti hankausta, kiitos tuotteen Ceramor™ -pinnan.

Toimistotiloissa akustiikalla on merkittävä vaikutus viihtyisyyteen, mikä vaikutti omalta osaltaan lattiapinnan valintaan. Kohteen vinyylilattiaan on integroitu askeläänenvaimennuskerros, joka vaimentaa askelääniä jopa 16 dB:n verran. Toimistokäytävien kiireet eivät siis häiritse työntekoa!

Ekologisuuden ja tuoteominaisuuksien lisäksi projektissa oli tärkeää luoda harmoninen ja rauhallinen kokonaisuus. Vinyylien kuosi tukee ajatonta värimaailmaa ja muita kohteen pintamateriaaleja, kuten biofiilisen suunnittelun teemoja mukailevaa viherseinää.

Lopputuloksena ovat tilat, joissa PeeÄssän historiaan voidaan kirjoittaa seuraavia ekologisia ja vastuullisia kappaleita!

Projektin tyyppi:
  • Liike- ja toimistorakentaminen
Sijainti: Kuopio
Suunnittelija: Rakennussuunnittelutoimisto Turunen & Räisänen Ky
Asennusliike: Rakennustyö Salminen
Kuva 1

Perinteisen puukuosin sijaan, Brushed Lines -vinyylilankkujen kuosissa näkyy hienovaraisia siveltimenvetoja. Kohteeseen valikoitui harmoninen ja pehmeä Sandalwood

Kuva 2

Projektin päätteeksi Laattapisteen projektipäällikkö Anne Tikkanen, luovutti Carbon Neutral Floors -sertifikaatin PeeÄssän kiinteistöpäällikkö Tomi Vierimaalle.

Kuva 3

Oikeiden tuotteiden avulla voidaan vaikuttaa merkittävästi tilojen viihtyisyyteen akustiikan kautta.

Kohteen tuotteita

Muita samanlaisia

Varaa aika Etsi myymälä