Karusellikuva_1
Kuva 2
Kuva 3

Erityisen upea kouluprojekti

13.12.2022

Kuopiossa toimiva Valteri-koulu Mäntykangas tarjoaa erityistä tukea kaipaaville oppilaille turvallisen ja innostavan oppimisympäristön. Laattapiste oli mukana toteuttamassa uudisrakennuskohteeseen upean uima-allasosaston, joka on samaan aikaan turvallinen, mutta myös visuaalisesti inspiroiva ja innostava.

Oikeiden tuotteiden valitseminen ja hyödyntäminen oli kouluprojektissa kenties jopa asteen verran tärkeämpää, sillä esimerkiksi tuotteiden värit eivät saaneet olla liian aistikkaita tai stimuloivia. Luonnollisesti tuotteiden tuli olla myös turvallisia ja kestää koulumaailman hektistä arkea.

Projektin lopputuloksena ovat toimivat ja viihtyisät tilat, jotka helpottavat koulun henkilökunnan arkea ja innostavat oppilaita!

Moodboard toteutuksen tukena

Tuotteet eivät suinkaan olleet ainoa asia, mitä Laattapiste toi toteutukseen! Projektin tilaaja laati kohteelle moodboardin, jonka perusteella Laattapisteen asiantuntija suositteli kohteeseen sopivia tuotteita. Näin löydettiin tuotteet, jotka palvelevat parhaalla mahdollisella tavalla niin koulua, kuin sen oppilaita.

Moodboadissa keskityttiin koulun allasosastoon, jolla oli merkittävä rooli uudiskohteen kokonaisuudessa. Luonnollisesti, allasosastolla on merkittävä rooli myös oppilaiden arjessa. Moodboardissa allasosasto kuvattiin lampena, joka sijaitsee keskellä rauhallista metsämaisemaa. Tyylikäs lopputulos palvelee varmasti pitkälle tulevaisuuteen.

Allasosastolla hyödynnettiin LPC-Tibet -sarjan laattoja. Innovatiivisen laattamalliston tuotteissa on antislip-pinta, jonka ansiosta ne on helppo puhdistaa, eivätkä laatat ole liukkaita. Turvallisuuden lisäksi laatat tuntuvat jalkojen alla miellyttävältä, mikä oli tärkeää koulun oppilaiden tarpeita ajatellen. Allasosaston uima-altaissa hyödynnettiin myös Mapein uima-allasratkaisuja.

Projektin kruununjalokivi on koulun allasosastolle toteutettu mosaiikkiseinä. Kaunis mosaiikki tuo allasosastolle persoonallisuutta ja iloista ilmettä.

Projektin tyyppi:
  • Oppilaitokset ja päiväkodit
  • Muut julkiset kohteet
Sijainti: Kuopio
Rakennustyyppi: Koulurakennus
Rakennusvuosi: 2022
Suunnittelija: Arkkitehtipalvelut
Rakennuttaja: Senaattikiinteistöt
Laatoitusliike: Mestarilaatoitus
Laattapisteen Sami Kapanen toimi aktiivisesti suunnittelutyömme tukena heti projektin alusta saakka. Pyysimme ehdotuksia sopivista tuotteista vaativaan kohteeseen ja Sami palveli meitä mahtavasti laatimalla selkeän ja havainnollisen esityspaketin sopivista tuotteista. Ehdotuksista löytyi suoraan sopivia tuotteita asiakkaalle esiteltäviksi. Etenkin allasosaston taideseinän mahdollistaneet tuotteet tekivät asiakkaaseen heti vaikutuksen ja pääsimme etenemään sen osalta ideasta toteutukseen. Taideteoksen kuva-aihe ideoitiin yhdessä käyttäjien kanssa ja lopullisen kuva-aiheen laattatehtaan käyttöön toteutti Arkkitehtipalvelun vastaava visualisti Anssi Karppinen
Laura Saarela Suunnittelija, Arkkitehtipalvelut
Kuvanosto 1

Appianin-mosaiikeilla on mahdollista suunnitella ja toteuttaa erilaisia kuvioita helposti ja vaivattomasti projektin tarpeisiin. 

Kuvanosto 2

Allasosastolta löytyvät myös tilavat ja modernit suihkutilat, joissa on hyödynnetty LPC P21-sarjan laattoja.

Kuvanosto 3

Uima-allasta ympäröivät turvalliset ja tyylikkäät laatat.

Odotus palkittiin

Mikä tärkeintä, allasosasto on saanut positiivisen vastaanoton käyttäjiltä, eli Valteri-koulun oppilailta ja henkilökunnalta. Koulu- ja päiväkotiprojekteissa tämä on erityisen merkityksellistä.

"Tila on otettu käyttöön odotetuin ja innostunein fiiliksin. Ensivaikutelma tilasta on erittäin positiivinen – värimaailma on harmoninen ja hillitty.

Lattialaattojen pinta on jalkapohjaan miellyttävän tuntuinen ja ei tunnu jalan alla liukkaana. Suihkupyörätuolin käyttäminen on sujuvaa ja ylimääräistä liukumista ei tapahdu esimerkiksi oppilaiden siirtyessä. Siivoja kertoi lattialaatan olevan helppo pitää puhtaana ja konettaa puhdistuslaitteella.

Kaislikko seinä on yksinkertainen ja häviää tilaan – voimakkaampi värimaailma olisi voinut vaikuttaa tilaan aktivoivasti", Kari Holappa ja Tiia Pulkkinen Valteri-koululta kertovat.

Muita samanlaisia

Varaa aika Etsi myymälä