Tekstiililaatat oppilaitoksissa ja päiväkodeissa

Pääkuva tekstiililaatat

Interfacen Upon Common Ground -tekstiililaatat parantavat akustiikkaa sekä sisäilmaa. Ne asennetaan TacTiles®-tarroilla kiinni toisiinsa täysin ilman liimaa.

Tekstiililaatat koulu- ja päiväkotiympäristöissä

Tekstiililaatat ovat viime vuosina saavuttaneet suosiota koulujen ja päiväkotien tiloissa, eikä ihme, sillä tekstiililattioiden käytöllä on useita selkeitä etuja, jotka tekevät niistä erinomaisen vaihtoehdon perinteisille koville pinnoille.

Tekstiililattia on oikea valinta, kun kouluun tai päiväkotiin kaivataan pehmeyttä, hiljaisuutta ja parempaa sisäilmaa. Akustiikkaa parantavat Interface-tekstiililaatat on suunniteltu erityisesti julkisiin tiloihin ja siksi ne ovat erityisen kestäviä (KL 33). Tekstiililaatat vaimentavat erinomaisesti  askelääniä sekä avoimessa tilassa kimpoilevia ääniä. Pehmeä lattia voi auttaa parantamaan ergonomiaa seisomatyöläisillä. Tekstiililaatta parantaa myös sisäilmaa sitomalla pienhiukkasia hengitysilmasta. Liimaton asennus TacTiles®-tarroilla auttaa myös ennaltaehkäisemään sisäilmaongelmia, sillä liiman sisältämä vesi ei pääse reagoimaan aluslattian kanssa. Interface-tekstiililaatoille onkin myönnetty Allergia-, iho- ja astmaliiton Allergiatunnuksen käyttöoikeus. 
 
Tekstiililattiat tarjoavat myös monipuolisen kuosivalikoiman inspiroivien oppimisympäristöjen sisustamiseen. Lukemattomien värivaihtoehtojen lisäksi kuoseista löytyy mm. luontoyhteyden parantamiseen suunniteltuja biofiilisiä kuoseja sammalmättäistä puun kaarnaan, meren tyrskyihin sekä kalliokuoseihin. Interfacen tekstiililaatat sekä saman valmistajan LVT ovat modulaarisia, joten niitä kaikkia voi yhdistellä vierekkäin ilman listoja. 

Kuntien ja kaupunkien ilmastotavoitteiden mukaisiin koulu- ja päiväkotirakennuksiin voi nyt valita erityisen ekologiset pintamateriaalit. Pääosin kierrätysmateriaalista valmistetut Interface-tekstiililaatat sopivat erinomaisesti nimittäin vähähiiliseen rakentamiseen. Tekstiililaattojen valmistuksesta aiheutuva hiilijalanjälki on erittäin pieni mm. kierrätysmateriaalin, biopohjaisen materiaalin sekä uusiutuvan energian käytön ansiosta. Valikoimasta löytyy myös valmistuksen osalta hiilinegatiivinen tekstiililaatta. Lisäksi valmistaja on halunnut kantaa vastuun tekstiililaattojen koko elinkaaren hiilijalanjäljestä Carbon Neutral Floors -ohjelmallaan. 

Tekstiililattioiden käyttökohteet kouluissa ja päiväkodeissa

  1. Opetustilat
  2. Auditoriot
  3. Kirjastot
  4. Hallinnon toimistotilat 

Tekstiililattioiden etuja

  1. Akustiikka Koulujen ja päiväkotien tilat voivat olla meluisia, ja tekstiililattiat auttavat vaimentamaan askelääniä ja kimpoilevia ääniä. Tämä on erityisen tärkeää oppimisympäristöissä, joissa hiljainen työskentely ja keskittyminen ovat avainasemassa. Tekstiililattiat parantavat tilojen akustista mukavuutta ja luovat rauhallisemman oppimisympäristön.
  2. Parempi sisäilma Tekstiililattiat parantavat sisäilman laatua sitomalla pienhiukkasia. Lisäksi tekstiililaatat voidaan asentaa täysin liimattomasti, joka vähentää sisäilmaongelmien riskiä. Interface-tekstiililaatoille on myönnetty Allergia-, iho- ja astmaliiton Allergiatunnuksen käyttöoikeus. Tekstiililaatoilla on lisäksi M1-luokitus.
  3. Mukavuus ja turvallisuus Tekstiililattiat tarjoavat antistaattisen, pehmeän ja joustavan pinnan, mikä tekee niistä erinomaisen valinnan tiloihin, joissa liikutaan paljon, erityisesti lapsille suunnatuissa ympäristöissä. Tekstiililattioiden vaimennusominaisuudet saattavat vähentää kaatumisista johtuvia vammoja ja tarjoavat turvallisemman ympäristön leikkeihin ja liikuntaan.
  4. Värimaailma ja suunnittelu Tekstiililaatoissa on mistä valita! Valikoimassamme on runsaasti erilaisia värejä ja kuoseja, jotka antavat mahdollisuuden luoda viihtyisiä ja inspiroivia tiloja. Värikkäät ja houkuttelevat tilat edistävät positiivista ilmapiiriä oppimisympäristöissä. Kaikki Interface-tekstiililaatat sekä saman valmistajan LVT ovat modulaarisia, joten voit yhdistellä kaikkia tuotteita keskenään ilman listoja.
  5. Ekologisuus Interface valmistaa tekstiililaattoja erittäin pienellä hiilijalanjäljellä pääosin kierrätys- ja biopohjaisia materiaaleja ja uusiutuvaa energiaa hyödyntäen. Tekstiililaattojen koko elinkaari on hiilineutraali Carbon Neutral Floors -ohjelman ansiosta. 

Tutustu koulu- ja päiväkotikohteisiin suosittelemiimme tekstiililaattasarjoihin

Tekstiililaattojen referenssit koulu- ja päiväkotikohteissa

Tutustu inspiroiviin projekteihin
Varaa aika Etsi myymälä