Laattapiste lanseeraa ensimmäiset hiilinegatiiviset tekstiililaatat

14.06.2021
Laattapiste tuo markkinoille tekstiililaatat, joiden valmistuksen hiilijalanjälki on negatiivinen. Hiilinegatiivisuuden saavuttamiseksi ei ole käytetty lainkaan hiilijalanjäljen hyvityksiä eli kompensaatioita. Interfacen valmistamat uudet sarjat täydentävät yrityksen jo entuudestaan laajaa vähähiilisten ja hiilineutraalien pintamateriaalien valikoimaa. –Vähähiilisen rakentamisen kehittäminen on avainasemassa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Hiilinegatiivinen tekstiililattia on merkittävä innovaatio ja auttaa rakennusten hiilineutraaliustavoitteiden saavuttamisessa. Tavoitteenamme on luoda tiloja, joissa on huomennakin hyvä olla, tuotepäällikkö Iiris Keinänen Laattapisteeltä sanoo.
Pääkuva(2)

Embodied Beauty

Japanilaisen estetiikan ja minimalismin inspiroiman Embodied Beauty -sarjan tekstiililankut on suunniteltu ja valmistettu luontoa kunnioittaen. Interfacen Climate Take Back™ -mission mukaisesti yritys on kehittänyt entistä vähähiilisempiä akustoivia lattiamateriaaleja erityisesti toimistotiloihin. Embodied Beauty -sarjan kaikki seitsemän erilaista tekstiililankkua ovat hiilineutraaleja koko laskennallisen elinkaarensa ajan valmistajan Carbon Neutral Floors™ -ohjelman mukaisesti. Lisäksi Embodied Beauty on ensimmäinen sarja, joka sisältää kolme hiilinegatiivista tekstiililankkua: Shishu Stitch (-CO2), Tokyo Texture (-CO2) ja Zen Stitch (-CO2). Näissä kolmessa tuotteessa on uusi CQuest™BioX -biokomposiittipohja, uudentyyppinen polyamidilanka ja erityinen tuftausprosessi, joiden ansiosta tuote varastoi hiilidioksidia valmistusvaiheessa enemmän kuin siitä syntyy hiilidioksidipäästöjä. Valmistusvaiheen hiilijalanjälki on siis negatiivinen: -0,26 kg CO₂ eq/m² (EPD-ympäristöseloste: raaka-aineet ja valmistus A1-A3). Hiilinegatiivisissa tekstiililankuissa on yli 90 % kierrätettyä ja biopohjaista materiaalia koko tuotteesta.

Flash Line

Uusi Flash Line -sarja sisältää ainoastaan valmistukseltaan hiilinegatiivisia tekstiililankkuja. Kuviointiin on saatu inspiraatio valojuovista, joita syntyy valokuviin pitkällä valotusajalla. Flash Line -tuotteita on 8 eri väristä, niissä on 100 % kierrätetystä polyamidista mikrotuftattu pinta sekä hiilinegatiivista materiaalia sisältävä CQuest™BioX -biokomposiittipohja. Tekstiililankku varastoi hiilidioksidia valmistusvaiheessa enemmän kuin siitä syntyy hiilidioksidipäästöjä. Valmistusvaiheen hiilijalanjälki on negatiivinen: -1,1 kg CO₂ eq/m² (EPD-ympäristöseloste: raaka-aineet ja valmistus A1-A3).

Laattapiste Oy edustaa Suomessa yksinoikeudella Interfacen tekstiili- ja vinyylilaattoja. Interface lukeutuu maailman ekologisimpiin yrityksiin, joka on tehnyt vuosikymmeniä uraauurtavaa työtä vähähiilisten lattioiden kehittämiseksi.

Ekologiset valinnat ohjaavat Laattapisteen toimintaa. Tämä näkyy paitsi entistä enemmän myös tuotevalikoimassa, myös yrityksen muussa toiminnassa ja Laattapisteelle onkin myönnetty Ekokompassi-ympäristösertifikaatti. Laattapisteen liiketoiminnan hiilijalanjälki vastaa ainoastaan 132 keskivertosuomalaisen hiilidioksidipäästöjä. Yrityksen tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2025 mennessä.

Painolaatuiset kuvat hiilinegatiivisista tekstiililaatoista.

Lisätiedot:
Iiris Keinänen
tuotepäällikkö
Laattapiste
iiris.keinanen@laattapiste.fi
p. 040 506 0720

Julkaistu 14.6.2021

Lue aiheesta lisää

Varaa aika Etsi myymälä