Tekstiilimatot hotelleissa

Pääkuva - vaaka

Tekstiililaatoilla toteutettu akustiikkaa parantava lattia asennetaan ilman liimaa. Interface Hospitality -malliston Head Over Heels -tekstiililaattojen lanka on 100 % kierrätettyä polyamidia ja pohja on ekologinen CQuest™Bio.

Tekstiililaatat, kokolattiamatot ja mittatilausmatot hotelleihin

Kokolattiamattoja on käytetty jo vuosikymmenten ajan hotellien pintamateriaalina. Tärkein syy pehmeän lattian valintaan on akustiikka. Tekstiilimatto tekee lattiasta miellyttävän pehmeän ja tuo kodinomaista viihtyisyyttä. Matot sitovat myös ilmasta pölyä ja näin ollen parantavat myös sisäilman laatua. Rullatavarana toimitettavan kokolattiamaton rinnalla suosioon noussut kelluvana asennettava tekstiililaatta on erityisen kätevä majoituskohteissa, sillä se mahdollistaa hotellihuoneen pikahuollon helposti ja nopeasti.

Valikoimastamme löydät sekä ylellisen pehmeitä kokolattiamattoja, mittojen mukaan teetettäviä kantattuja irtomattoja, että irtoasennettavia Interface-tekstiililaattoja. Kokolattiamattomme ovat muhkeita ja ylellisiä seinästä seinään asennettavia rullamattoja.  Kokolattiamattovalikoimaamme kuuluu erityisesti julkisiin tiloihin suunniteltuja, kulutusta kestäviä ja helposti puhdistettavia Resistanz-mattoja. Mittatilausmatto leikataan kokolattiamattorullasta oikeaan kokoon ja kantataan. Aluematon voi toteuttaa myös tekstiililaatoilla, jotka eivät vaadi kanttausta. Tekstiililaatoilla akustiikkalattia puolestaan toteutetaan paloista, jotka kiinnitetään toisiinsa tarroilla. 

Hotelleihin suosittelemamme tekstiililattiat ovat kestäviä (KL 31-33), paloturvallisia (Cfl-S1 / Bfl-S1) ja pitkäikäisiä.

Kuva akustiikka

Tekstiililattioilla hyvää akustiikkaa

Hotellien ensisijainen tavoite on tarjota vierailleen mahdollisuus lepoon ja rentoutumiseen. Tämän saavuttamiseksi jokaisen hotellin on otettava huomioon asiakkaidensa tarpeet ja toiveet, kuten sopiva sisustus, rauhallinen sijainti, miellyttävät näkymät sekä hyvä akustiikka.

Akustiikka vaikuttaa suuresti tilakokemukseen: hiljaisessa ja vaimeassa tilassa keskittymiskyky ja viihtyvyys paranevat ja tilan kokee rauhalliseksi ja miellyttäväksi. Kokolattiamatto tai tekstiililaatta on paras valinta pintamateriaaliksi, kun sisustuksessa tavoitellaan hyvää ja miellyttävää akustiikkaa. Matto vaimentaa erinomaisesti askelääniä ja avoimessa tilassa kimpoilevia ääniä.

Tekstiililaatta mahdollistaa pintojen nopean päivityksen

Tekstiililaatan etu rullalla toimitettavaan liimattavaan kokolattiamattoon verrattuna on ehdottomasti kätevä ylläpito. Modulaarisilla irtoasennettavilla tekstiililaatoilla toteutetun akustiikkalattian osittainen päivittäminen on tarvittaessa helppoa. Lattiaan kohdistuu suurin kuormitus kaikista hotellin sisäpinnoista. Lattiassa kuormitus kohdistuu tosin vain n. 20 % lattiapinta-alaan, jotka ovat tyypillisesti kulkuväyliä ja hissin edustoja. Hotellihuoneissa tätä kutsutaan F-vyöhykkeeksi. Kun lattian korjaus ja päivitys on nopeaa, huone ei ole pitkiä aikoja poissa käytöstä. Interface-tekstiililaatat asennetaan toisiinsa kiinni TacTiles®-tarroilla.

Kuva nopea päivitys
Kuva Ekologisempi IF

Ekologisempi lattia Interface-tekstiililaatoilla

Interface-tekstiililaatat on suunniteltu erityisesti julkisiin tiloihin. Ne kestävät kovaa kulutusta esim. hotellin käytävillä, kokoustiloissa ja hotellihuoneissa (KL 33) 15 vuoden takuulla. Pääosin kierrätysmateriaalista valmistetut Interface-tekstiililaatat sopivat erinomaisesti vähähiiliseen rakentamiseen. Tekstiililaattojen valmistuksesta aiheutuva hiilijalanjälki on erittäin pieni mm. kierrätysmateriaalin, biopohjaisen materiaalin sekä uusiutuvan energian käytön ansiosta. Valikoimasta löytyy myös valmistuksen osalta hiilinegatiivinen tekstiililaatta. Lisäksi valmistaja on halunnut kantaa vastuun tekstiililaattojen koko elinkaaren hiilijalanjäljestä Carbon Neutral Floors -ohjelmallaan, josta hotellille myönnetään todistus.

Interface Hospitality-tekstiililaattojen globaali mallisto

Interface Hospitality -tekstiililaatat on luotu kansainvälisten hotelliketjujen sekä yksittäisten hotellien tarpeisiin ympäri maailman. Mallisto sisältää ajankohtaisia kuoseja ja värejä. Tekstiililaatat ovat myös kustomoitavissa hotellin brändin mukaisiksi. Tekstiililaatoilla luot näyttäviä kokolattiamaton kaltaisia pintoja auloihin, käytäville, yhteisiin tiloihin tai hotellihuoneisiin. Hotellikonseptiin kuuluu myös yhteensopivat vinyylilattiat. Interfacen LVT ja tekstiililaatat ovat modulaarisia, joten niitä voi yhdistellä vierekkäin ilman listoja.

Kuva IF hospitality

Tekstiililattioiden käyttökohteet hotelleissa

  • käytävät
  • hotellihuoneet
  • aulat
  • kokoustilat
  • oleskelutilat
  • ravintola

Tekstiililattian edut

1. Akustiikka Kokolattiamatto ja tekstiililaatta auttavat vaimentamaan askelääniä ja kimpoilevia ääniä. Tämä on erityisen tärkeää ympäristöissä, joihin kaivataan hiljaisuutta ja rauhallisuutta, parempaa unta. Tekstiililattiat parantavat tilojen akustista mukavuutta ja luovat rauhallisen ympäristön.

2. Parempi sisäilma Tekstiililattia parantaa sisäilman laatua sitomalla pienhiukkasia. Lisäksi tekstiililaatat voidaan asentaa täysin liimattomasti, joka vähentää sisäilmaongelmien riskiä. Interface-tekstiililaatoille on myönnetty Allergia-, iho- ja astmaliiton Allergiatunnuksen käyttöoikeus. Tekstiililaatoilla on lisäksi M1-luokitus.

3. Mukavuus ja turvallisuus Tekstiililattiat tarjoavat antistaattisen, pehmeän ja joustavan pinnan, mikä tekee niistä erinomaisen valinnan tiloihin, joissa liikutaan paljon.

4. Värimaailma ja suunnittelu Runsas kokolattiamattojen värivalikoima. Tekstiililaattoja on mahdollisuus myös kustomoida hotellin brändin mukaiseksi. Interfacen valmistamat tekstiililaatat ja LVT voidaan asentaa vierekkäin ilman listaa, joka mahdollistaa mielikuvitukselliset siirtymät materiaalista toiseen.

5. Ekologisuus Interface valmistaa tekstiililaattoja erittäin pienellä hiilijalanjäljellä pääosin kierrätys- ja biopohjaisia materiaaleja ja uusiutuvaa energiaa hyödyntäen. Myös ensimmäinen valmistuksen osalta hiilinegatiivinen tekstiililaatta nyt mallistossa. Tekstiililaattojen koko elinkaari on hiilineutraali Carbon Neutral Floors -ohjelman ansiosta.

Tutustu hotellikohteisiin suosittelemiimme tekstiilimattosarjoihin

Tutustu toteuttamiimme kohteisiin

Varaa aika Etsi myymälä